Δημιουργήθηκαν 2089 Θέσεις Εργασίας Μέσω Προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ 2089 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι μέσω των Σχεδίων και Μέτρων Πολιτικής για την εργοδότηση ανέργων και τη στήριξη της απασχόλησης μέχρι σήμερα έχουν εργοδοτηθεί 2.089 άνεργοι, προσθέτοντας ότι τα σχέδια συνεχίζονται.

Τα σχέδια είχαν προκηρυχθεί στις 23 Οκτωβρίου 2020 και πρόκειται για το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Εργοδότηση Ανέργων, με προϋπολογισμό 17 εκ. ευρώ και πρόσληψη μέχρι 2.000 ανέργων, αναφέρει το Υπουργείο και προσθέτει ότι μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 1.313 αιτήσεις συμμετοχής.

Σημειώνει επίσης το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Απασχόληση Νέων Ηλικίας 15 μέχρι 29 ετών, που βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης, με προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ, για πρόσληψη μέχρι 1.200 ανέργων και αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 765 αιτήσεις συμμετοχής.

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για Εργασιακή Αποκατάσταση Αποφυλακισθέντων, με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ, για πρόσληψη μέχρι 200 ανέργων το Υπουργείο αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 11 αιτήσεις συμμετοχής.

Τέλος το Υπουργείο αναφέρει ότι τα Σχέδια αυτά υλοποιούνται από το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι λεπτομερείς πρόνοιες, καθώς και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.mlsi.gov.cy.

ΚΥΠΕ

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives