ΤΟΥΡΚΙΑ –  Στηρίζει αποφασιστικά το όραμα για δύο κράτη βάσει της κυριαρχικής ισότητας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

ΤΟΥΡΚΙΑ –  ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

 

Η Τουρκία στηρίζει αποφασιστικά το όραμα για δύο κράτη βάσει της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς στάτους, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Τ/κ ηγέτη κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ερσίν Τατάρ με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ τηλεφώνησε χθες βράδυ στον Τούρκο Πρόεδρο για να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του. Του μίλησε και για το Κυπριακό λέγοντας ότι συνεχίζει την προεργασία ενόψει της άτυπης συνάντησης 5 + ΗΕ για το Κυπριακό. Ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρεται, του είπε πως η Τουρκία στηρίζει με αποφασιστικότητα το όραμά του για δύο κράτη με βάση την κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές καθεστώς. «Αυτό ενισχύει την ενότητα και τη θέση μας σημείωσε (ο Τούρκος Πρόεδρος) τονίζοντας την σημασία που έχει να συνεχίσει κι ο τ/κ λαός να δείχνει ενότητα και σύμπνοια σε αυτή τη διαδικασία».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στην τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε τον κ. Τατάρ ότι θα συνεχίζει η αλληλεγγύη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος κατά την διάρκεια της πανδημίας κι αυτό περιλαμβάνει τα εμβόλια και την στήριξη σε θέματα υγείας.

 

ΠΗΓΗ : ΚΥΠΕ

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives