Συμφωνία Αθηνάς – Σκόπια Τι έχει γίνει άραγε ;

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

23/07/18  at 17:40

 By : Chris Constantin  B.A Business Studies

 

Συμφωνία Αθηνάς – Σκόπια Τι έχει Γίνει Άραγε ;

 

Οι  Ηνωμένες πολιτείες είπαν στους κυρίους Τσίπρα και σια να κλείσουν το ζήτημα με τα Σκόπια .

Τώρα εάν αυτοί με την σειρά τους το «χάρισαν» είναι ένα άλλο κεφάλαιο .

Εκεί στις ΗΠΑ ποτέ δεν απασχολούσε ο τρόπος ο οποίος θα «έκλεινε» η όλη υπόθεση , η εάν η Ελλάς μας θα έβγαινε  κερδισμένη είτε η χαμένη της υπόθεσης αλλά παρά μόνο η ουσία του όλου ζητήματος που σ αυτήν την περίπτωση η ουσία για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τα γεωστρατηγικα τους συμφέροντα.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει … και αυτό εξαρτάται από εμάς τους ίδιους δηλαδή στον παράγοντα ψήφος μας -ηγεσία και η λέξη Κλειδί είναι διεκδικώ !

 

Ο δυνατός προχωρεί όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του !

Στην πιο πάνω «εξίσωση» ο αδύναμος κρίκος ήταν τα Σκόπια και όχι η Ελλάς μας , άρα η αμερικανική «πίεση» έπρεπε να μεταφερθεί στα Σκόπια , πράγμα που φυσικά δεν έγινε  .

 

Η βορειοατλαντική συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ έκριναν ότι για λόγους ασφαλείας έπρεπε να εντάξουν στους Κόλπους τους το γειτονικό κρατίδιο όπως επίσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Τα Σκόπια με την σειρά τους «καίγονταν» να μπουν άρα όπως έχω προαναφέρει η «πίεση» θα έπρεπε να μεταφερθεί στον πιο αδύναμο κρίκο δηλαδή από την Αθήνα  στα Σκόπια .

 

Διπλωματικές ήττες έρχονται πρώτα απ τον εαυτο μας και ύστερα από οποιοδήποτε άλλο εξωτερικό παράγοντα .

Από την άλλη μεριά η Ρωσική ομοσπονδία φυσικά και θα ήταν αντίθετη σε ένα σενάριο που θα ήθελε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και Ευρώπη ,ίσως για αυτό και οι απελάσεις των Ρώσων από Αθήνα και ισως στο πίσω μέρος της κατάστασης οντως να υπήρξε Αμερικανικός δάκτυλος …

 

Αποδέχομαι το γεγονός ότι ανήκουμε στην δυτική σφαίρα επιρροής αλλά επειδή ακριβώς δεν είμεθα και υπερδύναμη θα έπρεπε να κρατάμε κάποιες ισορροπίες , για αυτό άλλωστε υπάρχει η διπλωματία …

 

 

Μείνετε Συντονισμένοι           

Για  Καθημερινή  Ενημέρωση και Άρθρα κάντε Like στην σελίδα μας  στο  FACEBOOK πατήστε  στον Σύνδεσμο https://www.facebook.com/Politicsreveal/

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives