Λευκός Οίκος Καλεί Αθήνα/Λευκωσια … Παρακαλώ Απαντήστε

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

23/10/17   at 19:52

Των :

 Δρ Ζήνων Αχιλλιδη Ph.D Engineering

και

Chris Constantin  B.A Business Studies

 

Λευκός Οίκος Καλεί Αθήνα/Λευκωσια … Παρακαλώ Απαντήστε

 

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ήταν μείζονος σημασίας, η οποία στην ουσία αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τον αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στα μάτια της νέας διοίκησης των ΗΠΑ( Ν.Τραμπ). Η εν λόγω επίσκεψη μπορεί επιπλέον να χαρακτηριστεί τόσο σαν προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Τσίπρα όσο και του εξαίρετου Υπεξ Ν . Κοτζιά.

Κάτι όμως που δυστυχώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο (απο την γενικά ομολογουμένως πετυχημένη επίσκεψη) ήταν η προβοκατόρικη ερώτηση που έθεσε ο δημοσιογράφος τζον Ρόμπερτς στον Έλληνα Πρωθυπουργό, κατά την διάρκεια της κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης, μα κυρίως και στην απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο Τραμπ αφού τον διέκοψε: “εάν ήξερα τι έχει πει( ο Τσίπρας) για μένα προεκλογικά δεν θα τον δεχόμουν!!!”

Εκτός από το πιο πάνω ατυχέστατο περιστατικό, ένα παρόμοιας φύσης φαίνεται να εξελίχθηκε στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι, όπου έντονες φημολογίες ήθελαν τον τότε Αμερικανό υποψήφιο πρόεδρο Ν.Τραμπ να είχε ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπου και ο δεύτερος αρνήθηκε.

Τώρα ο λόγος που γίνεται αναφορά στα δύο πιο πάνω γεγονότα είναι για να υπενθυμιστεί για ακόμα μια φορά η βαρύτητα των ΗΠΑ όσον αφορά το ισοζύγιο ισχύος στην περιοχή (και δη στα Ελλήνο-Τουρκικά ) όσο και οι πιθανές αποχρώσεις στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ( που δύναται να υπάρξουν) από τον εκάστοτε ένοικο του Λευκού Οίκου.

Οι γράφοντες (του εν λογο αρθρου) λαμβάνοντας υπόψην τις διαχρονικές θέσεις των Δημοκρατικών ( στα Ελληνοτουρκικά) όπως και στις διαφαινόμενες αντιλήψεις του υποψήφιου προέδρου των Ρεπουμπλικάνων Ν.Τραμπ, (τόσο όσον αφορά την Τουρκία όσο και την ιδία την Ρωσία), στηρίξανε σθεναρά την υποψηφιότητα του Ν.Τραμπ εκτιμώντας τις επιπτώσεις που θα είχε η εκλογή του τόσο στις Αμερικανο-Τουρκικές σχέσεις όσο και στα γεωπολιτικά της περιοχής μας.

Αυτή η έστω και ελαφριά διαφοροποίηση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ( όσον αφορά την Τουρκία ) θα ήταν αρκετή ώστε να οδηγούσε στην γεωστρατηγική αναβάθμιση τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. 
Απλά Φανταστείτε και μόνο το σενάριο που ήθελε την ηγεσία του ευρύτερου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ να στήριζε τον Τραμπ με όλες τους τις δυνάμεις (πριν από την εκλογή του φυσικά) και αναλογιστείτε τον αντίχτυπο υπό αυτές τις περιστάσεις.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε τα αυτονόητα για ακόμα μια φορά: …’Η Πολιτική είναι η τέχνη της πρόβλεψης αλλά και του καλά υπολογιζόμενου ρίσκου…

 

Μείνετε Συντονισμένοι           

Για  Καθημερινή  Ενημέρωση και Άρθρα κάντε  Like  στην σελίδα μας  στο  FACEBOOK πατήστε  στον Σύνδεσμο https://www.facebook.com/Politicsreveal/

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives