Σκάνδαλο Τεραστίων Διαστάσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Προτεσταντικός Προσυλιτισμός

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Ευχαριστούμε τον κύριο Κωνσταντίνο Κοτταρίδη για το άρθρο που μας έχει στείλει.

Σκάνδαλο Τεραστίων Διαστάσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Προτεσταντικός Προσηλυτισμός

Το άρθρο αυτό χωρίζεται σε δυο μέρη. Το μεν πρώτο μέρος είναι μια θεωρητική προετοιμασία ούτως ώστε να καταστεί δυνατό στον απλό αναγνώστη να ερμηνεύσει αυτό που πραγματεύεται το άρθρο, το δε δεύτερο μέρος είναι το σκάνδαλο. Αν κάποιος βαριέται να διαβάσει την θεωρία, μπορεί να κατέβει κάτω μέχρι να δει τα πρώτα έντονα γράμματα.

Ως γνωστόν, η εκκοσμίκευση του κράτους ήταν μια από τις απαιτήσεις των μοντερνιστικών ιδεολογημάτων. Και των Τριών. Και του Κομμουνισμού, και του Ναζισμού, και του Φιλελευθερισμού.

Το ερώτημα που τίθεται είναι «γιατί»; Γιατί ο μοντερνισμός έχει τέτοιο μένος με την κρατική θρησκεία;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ο κύριος φορέας της Αναγέννησης ήταν οι Ιταλικές πόλεις και εν γένει ο Καθολικός κόσμος. Ο Ελληνικός κόσμος δεν πέρασε αναγέννηση βεβαίως. Δεν πέρασε αναγέννηση γιατί ουδέποτε είχε εκπέσει στην βαρβαρότητα που είχαν εκπέσει τα δυτικά παράλια της Μεσογείου και η Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, εξαιτίας της Τευκτονικής(Γερμανικής) μπότας – τέλος πάντων το πρωτόγονο υπόδημα της εποχής.

Η Αναγέννηση είχε ως πρόταγμα την φιλοσοφική έρευνα και την χαλάρωση της Παπικής εξουσίας που είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις χάρις στις πλάτες του Φράγκου αυτοκράτορα Καρλομάγνου. Ως εκεί όμως. Ουδείς αναγεννησιακός φιλόσοφος της Δύσης μίλησε για «Εκκοσμίκευση» της εξουσίας.

Η εκκοσμίκευση εμφανίζεται πρώτη φορά τον 16 αιώνα, με την Βίβλο του Λούθηρου. Ο Λούθηρος ήταν καθολικός μοναχός, ο οποίος μετέφρασε την Αγία Γραφή από τα Αραμαϊκά και τα Αρχαία Ελληνικά στα Γερμανικά. Δια αυτής της μετάφρασης δημιουργείται η Ευαγγελική αίρεση, γνωστή και ως Προτεσταντισμός.

Ο Προτεσταντισμός επί τοις αρχής εναντιώνεται στην παράδοση. Τα δυο Κυρίαρχα δόγματα της εποχής εκείνης(Ορθοδοξία και Καθολικισμός) δρούσαν βάση του τρίπτυχου «Γραφή, Παράδοση και Εκκλησία». Δηλαδή ναι μεν η γραφή είναι αυτή, αλλά η παράδοσή του κάθε λαού φέρει άλλη ερμηνεία, και η θρησκεία πρέπει να έχει ιεραρχική δομή. Ο Προτεσταντισμός δηλώνει πως ούτε Παράδοση πρέπει να υπάρχει – και για αυτό της επιτίθεται λυσσαλέα, αλλά ούτε και «Εκκλησία» κατά τα πρότυπα της Ορθοδοξίας και του Καθολικισμού. Ο Προτεσταντισμός δηλώνει πως ισχύει ότι λέει η γραφή, στο ακέραιο.

Μάλιστα η αρχή του άκρατου Πλουτισμού που προπαγανδίζει η Προτεσταντική αίρεση προέρχεται από την παραβολή του Ιησού σχετικά με τους ανθρώπους όπου τους δόθηκαν νομίσματα, και ενώ όλοι τα αυγάτισαν, ένας τα έθαψε και δεν τα αυγάτισε, και για αυτό τιμωρήθηκε. Δηλαδή, οι Προτεστάντες δεν αντιλαμβάνονται πως ο Ιησούς μιλούσε για την αρετή, αλλά πιστεύουν πως μιλούσε για τον Υλιστικό Πλουτισμό.    

Μια άλλη από τις αρχές του Προτεσταντισμού, είναι και η εκκοσμίκευση της Εξουσίας, και άρα του Κράτους. Έχοντας αυτό στον νου μας, γυρίζουμε στους ιστορικούς χάρτες και βλέπουμε που ξεκίνησε το κύμα του νεοτερισμού/μοντερνισμού. Που αναδείχθηκε; Αγγλία και Γερμανικά Κρατίδια. Κατεξοχήν προτεσταντικά εδάφη.

Ο Νεοτερισμός λοιπόν, έχει τέτοια ψύχωση με την εκκοσμίκευση του κράτους διότι επί τοις ουσίας είναι ένα παρακλάδι της Προτεσταντικής αίρεσης. Κατ’ όνομα δεν είναι Προτεσταντισμός, αλλά οι Φιλοσοφικές Αρχές του Νεοτερισμού είναι βαθιά προτεσταντικές. Εδώ θα μπορούσα να επεκταθώ αρκετά για να σας αποδείξω επ’ ακριβώς αυτόν τον ισχυρισμό μου. Δεν θα το κάνω ωστόσο για οικονομία χώρου…

Το ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε δεύτερο βαθμό είναι γιατί ο Προτεσταντισμός μετεξελίχθηκε στον Νεοτερισμό. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή.

Αν έλεγες ενός Χριστιανού να γίνει Σατανιστής, αυτός θα αρνούταν διότι και οι αρχές του Σατανισμού, αλλά και το όνομα του είναι εχθρικά προς αυτόν. Ονομάζοντας όμως τον Σατανισμό «πρόοδο» και χρησιμοποιώντας διάφορα ψυχολογικά τεχνάσματα, μπορείς να καταφέρεις να κάνεις τον Χριστιανό να ζήσει μέσα στον ηδονισμό, την δίψα για εξουσία και τον πλουτισμό. Όταν λοιπόν ο Χριστιανός θα είχε συνηθίσει να ζει με αυτό το σύστημα αρχών, πόσο δύσκολο θα του ήταν να αποδεχθεί και το όνομα; Ή, τι σημασία θα είχε το όνομα, όταν στην ουσία θα ήσουν «Σατανιστής»;  

Κατά αντιστοιχία, δεν έχει σημασία αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου ως Προτεστάντη ή Πουριτανό, από την στιγμή που ζεις βάση των Προτεσταντικών ή Πουριτανικών αρχών. Δεν έχει σημασία αν θεωρείς εαυτόν «μοντέρνο» άνθρωπο. Επί τοις ουσίας είσαι ένας φτηνός Προτεστάντης.

Και τώρα το Σκάνδαλο:

Κατά καιρούς, έχουμε γίνει θεατές διάφορων δρώμενων από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και ψευδο-ακαδημαϊκό μας θίασο, όπου διάφορες πάμφθηνες προσωπικότητες διακηρύττουν σε κατάσταση Διονυσιακής έκστασης πως η Ελλάδα(και η Κύπρος) πρέπει επιτέλους να περάσει «Αναγέννηση»(Εννοούν Νεοτερισμό) και να αφήσει πίσω της τις Ελληνορθόδοξες «Δεισιδαιμονίες». «Για να γίνει αυτό», μας λένε, «πρέπει να εκκοσμίκευση το Κράτος. Να πάψει πια το σύνταγμα να είναι στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος. Θα πρέπει να είναι στο όνομα κάποιου Μοντερνιστικού/Νεωτερικού ιδανικού» – όπως είναι το ιδανικού του κανιβαλισμού/ατομικισμού.

Για να στηρίξουν τις θέσεις τους αυτές, δημιουργούν διάφορες δεξαμενές σκέψεις/ΜΚΟ, όπου χρηματοδοτούνται συνήθως από το εξωτερικό ή ακόμη και πρεσβείες. Σχεδόν πάντα αυτές οι δεξαμενές σκέψεις είναι πολιτικά χρωματισμένες με τα χρώματα των νεοτερικών ιδεολογιών(Κομμουνισμός, Φιλελευθερισμός[1]). Που και που, εμφανίζονται και κάποιες άλλες που δεν είναι ιδεολογικά χρωματισμένες, αλλά χρησιμοποιούν μια παραπλάνηση δευτέρου βαθμού – λένε πως είναι άθεοι π.χ., ή πως πολεμούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσω αυτών των δομών, βάλλουν μετά μανίας εναντίον της Ορθοδοξίας, και υπέρ της εκκοσμίκευση και της υλιστικής ευημερίας.

Μέσα από αυτές τις δομές, ξεπετάγονται στελέχη που σε αργότερο βαθμό θα στελεχώσουν κλάδους που έχουν σχέση με την «Παιδεία» και την «Εκπαίδευση». Εξού και τα τελευταία γεγονότα στο Υπουργείο παιδείας. Θα διεισδύσουν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, και υπό το κάλυμμα του πτυχίου ή της θέσης ισχύος, θα επιδοθούν στο έργο που άφησαν μισοτελειωμένο οι προτεστάντες Ιεραπόστολοι στα Μικρασιατικά παράλια την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ίσως να ακούγονται τρελές οι σκέψεις μου, αλλά η αλαζονεία των δρώντων είναι τέτοια που μου δίνουν απλόχερα τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζομαι.

Η εικόνα του άρθρου το λέει ξεκάθαρα. Φιλελευθερισμός και Ευαγγελική αίρεση για την Αναμόρφωση του Χριστιανισμού στην Ελλάδα – γιατί όπως μας λέει και η κυρία Αρβελέρ(δήθεν μεγάλη Βυζαντινολόγος) η Ορθοδοξία μας κρατάει στα σκοτάδια. Και, έπειτα αυτής της εκδήλωσης, έχουμε την Εκδήλωση για την Εκκοσμίκευση του Κράτους μας στο Πανεπιστήμιο της Παντείου. Δηλαδή την κατάργηση της θεμελιώδους αρχής του Συντάγματός μας.  Σε κρατικό(!!!) Πανεπιστήμιο.

Κάποιοι θα πουν «ε, εντάξει. Στα Πανεπιστήμια ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει.» Αυτοί οι κάποιοι θα πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν πως οι σφαγές των εθνών στον σύγχρονο κόσμο ξεκινούν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκεί γίνεται η στρατολόγηση άβουλων γενίτσαρων.

Μιλώντας πολύ σοβαρά, και έχοντας στην πλάτη μου την εμπειρία των Δεξαμενών Σκέψης – έχοντας περάσει ο ίδιος από νεοτερική Δεξαμενή Σκέψης ως χρήσιμος ηλίθιος, στρατολογημένος από καθηγητές – ξεκαθαρίζω ότι αυτή η εκδήλωση δεν θα πρέπει να περάσει έτσι στα ψηλά. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχει αντίδραση. Είναι πολύ σημαντικό ο λαός να ξυπνήσει από τον ύπνο του δικαίου και να απαιτήσει οι καθηγητές που συμμετέχουν στην εκδήλωση να παραιτηθούν από το Πανεπιστήμιο της Παντείου, με την κατηγορία του κεκαλυμμένου Προτεσταντικού προσηλυτισμού.

 

Εδώ θα βρείτε το Event της Εκδήλωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο:

Αξίζει να δείτε και τα θέματα των ομιλιών…

[1] Δεν βάζω τον Ναζισμό εδώ, διότι μέχρι στιγμής δεν έχω δει Ναζιστική δεξαμενή σκέψης. Ας μην ξεχνάμε όμως πως είναι Νεοτερικό ιδεολόγημα.

Το Politics Reveal στην κατηγορία “Εκκλησία του Δήμου” δεν φέρει ευθύνη για τα γραφόμενα.

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives