Εναντίον της Βουλήσεως του Βρετανικού Λαού Κινείται και ο Τόνι Μπλέρ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Εναντίον της Βουλήσεως του Βρετανικού Λαού Κινείται και ο Τόνι Μπλέρ

Οι αντιδράσεις του περασμένου Ιουλίου, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπλέρ, κύριος Τζόν Πρέσκοτ, είχε δηλώσει πως ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν παράνομος και αδικαιολόγητος, εξαναγκάζοντας έτσι τον πρώην πρόεδρο Τόνι Μπέρ να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τον πόλεμο και την σφαγή των Βρετανών στρατιωτών και του Ιρακινού λαού, δεν φαίνεται να επηρεάζουν και πολύ τον τελευταίο .

Έτσι λοιπόν, σήμερα το πρωί σε ομιλία του δήλωσε πως οι υποστηρικτές της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να “ξεσηκωθούν” και να αποτρέψουν την εσφαλμένη δημοκρατική βούληση του Βρετανικού λαού. Μάλιστα, αποδίδοντας ευθύνες στο κόμμα του – το κόμμα των Εργατικών – για νωχελική αντίδραση ενάντια της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, πρότεινε και την δημιουργία ενός διακομματικού κινήματος για την ανατροπή της κατεύθυνσης προς την έξοδο. Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο λαός δεν γνώριζε τις πραγματικές συνέπειες του Brexit όταν το ψήφιζε. 

Αρκετοί αναρωτήθηκαν αν ο Πρώην Πρόεδρος και βασικός υποκινητής της εισβολής στο Ιράκ σκέφτεται να ιδρύσει νέα πολιτική παράταξη. Ο ίδιος δήλωσε πως έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία ενός Ινστιτούτου που θα βάλλει εναντίον του Brexit και της πορείας της Προέδρου Τερέσα Μέι – αλλά δεν σκέφτεται ακόμη την δημιουργία κόμματος.

Τέλος, ο Πρώην Πρόεδρος δήλωσε πως το ζήτημα της απόσχισης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανά-συζητηθεί, με την πλευρά της απόσχισης να έχει ιδιαίτερα ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της ανεξαρτητοποιήσεως.

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives