ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

07/04/20 at 00:16
Του : Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

Πληροφορίες / Μετάφραση από τον τουρκικό τύπο . 

ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

 

Η αξία των 250 στερλινών (οι συναλλαγές του ψευδοκράτους γίνονται με βάση την στερλίνα) την οποία  θα λάβει ο κάθε άνεργος λόγο ιού κορώνα από μέρα σε μέρα χάνουν την αξία τους, διότι κάθε μέρα πέφτει και η τουρκική λίρα .

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

Η πανδημία του ιού κορώνα
ανέδειξε την αξία των οδοφραγμάτων για τους τ/κ .

Θεωρώ ότι από τώρα και στο εξής τα οδοφράγματα θα πρέπει να καταστούν το απόλυτο και στρατηγικό όπλο της Δημοκρατίας για την λύση του κυπριακού και ίσως ο μοναδικός δρόμος που θα αποξενώσει τους τ/κ από εξάρτηση τους προς την Τουρκία .

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι πριν δυο μήνες (βλέπε προεκλογικές δημοσκοπήσεις ) οι τ/κ κατά μεγάλη πλειοψηφία και πιο συγκεκριμένα το  83% προτιμούσαν την Τουρκία αντί της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας υποστηριχτές της ήταν ένα μόλις 6% του συνολικού πληθυσμού .

Στην ουσία η μόνη ελπίδα των τ/κ για οικονομική  αναζωογόνηση, είναι φυσικά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων .

Τώρα όσον αφορά την κατάσταση στην μετά ιού κορώνα εποχή αρκετοί τουρκοκύπριοι  αναλυτές εκτιμούν ότι ποτέ τα πράγματα δεν θα είναι τα ίδια , τόσο στην οικονομία του κατοχικού εκτρώματος όσο στην λύση του κυπριακού .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο θέμα της οικονομάς εκτιμούν δε ότι όταν θα ανοίξουν τα οδοφράγματα οι Ελληνοκύπριοι δεν θα είναι πλέον τόσο ανοιχτοχέρηδες ελέω της υψηλής ανεργίας που θα επικρατεί στις ελεύθερες περιοχές γιατί ακριβώς οι Ελληνοκύπριοι είναι οι  βασικοί «αιμοδότες» του ψευδοκράτους .

ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν επίσης ότι οι ε/κ με μαξιμαλιστικές θέσεις (για την λύση του κυπριακού ) θα εξασκήσουν πιέσεις
πάνω στους ρεαλιστές ε/κ με απώτερο σκοπό   να αποτρέψουν τους υπόλοιπους στο να   μεταβαίνουν στα κατεχόμενα .

Η μετά ιού κορώνα εποχή θα επηρεάσει τους τουρκοσκεπτικιστες που ήταν η δεξαμενή ψήφων του Ερσιν ταταρ και την ίδια στιγμή θα ανεβάσει την δεξαμενή ψήφων του Ακιντζι που ο κύριος άξονας της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν ο ευρωσκεπτικισμος .

Σας παραθέτουμε προηγούμενο άρθρο / ανάλυση Σάββα Αντωνίου Τταντη Chartered Certified Accountant &Qualified Investment Consultant   όσον αφορά το μέλλον για την οικονομία της Τουρκιάς  πατήστε τον σύνδεσμο κάτω

https://politicsreveal.com/2020/04/04/%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%cf%85%ce%b8%ce%b9%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9/

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives