Νέα Απειλή για τον Ερντογαν ;

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

 

Διεθνείς Σχέσεις

05/09/17   at  16:13

Του  Ανδρέα Γεωργιάδη  Πολιτικές Επιστήμες  

Νέα Απειλή για τον Ερντογαν ;

 

Νέο κόμμα ιδρύεται στην Τουρκία με πιθανή ονομασία “Κεντρώο Δημοκρατικό Κόμμα”.

 Αρχηγός του η πρώην υπουργός επί τελευταίας κυβερνήσεως Ετζεβίτ, η Μεράλ Άκσενερ η οποία απεχώρησε πρόσφατα από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσεως του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Λόγος ιδρύσεώς του είναι κατ’ εμέ το ότι το κόμμα εθνικιστικής δράσης από το οποίο η Άκσενερ απεχώρησε, έχει χωριστεί μεταξύ της ισλαμοεθνικιστικής πτέρυγας που οδήγησε πρόσφατα σε κοινοβουλευτική συνεργασία του με το κυβερνών κόμμα (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), και της καθαρά εθνικιστικής πτέρυγας, που παραμένει πιστή στον κεμαλισμό, και η οποία φέρεται πράγματι να διατηρεί κάποιες σχέσεις με τον εξόριστο σούφι ιμάμη Γκιουλέν.

Η Άκσενερ όπως προαναφέρθηκε, ανήκουσα στην εθνικιστική πτέρυγα και προφανώς ενάντια στην πολιτική του Ερντογάν στα ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, προσπαθεί να ηγηθεί ενός νέου σχηματισμού με σαφή εθνικιστική χροιά και πρόταγμα. Δήλωσε ότι θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής.

Η δε παρουσία γνωστών κεμαλστών/εθνικιστών στο κόμμα της μαρτυρεί αυτό. Δεδομένης της πανθομολογουμένης αδυναμίας του ηγέτη του κατ’ εξοχήν κεμαλικού κόμματος, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, του κρυπτοαλεβίτη Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να ασκήσει έναν αξιόλογο αντιπολιτευτικό λόγο στον πανίσχυρο (τουλάχιστον μέχρι πρότινος), πρόεδρο Ερντογάν.

Μενει να δούμε αν η παλιά καραβάνα Άκσενερ καταφέρει να υπερκεράσει αυτόν και να διεμβολίσει τον Ερντογάν, επαναφέροντας την Τουρκία σε μια κατάσταση προ της μεγάλης αλλαγής του Ερντογάν το 2014.

 

Μείνετε Συντονισμένοι           

Για  Καθημερινή  Ενημέρωση και  Άρθρα  κάντε  Like  στην σελίδα μας  στο  FACEBOOK  πατήστε εδώ στον Σύνδεσμο https://www.facebook.com/Politicsreveal/

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives