ΣΥΡΙΑΚΟ – ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ανάλυση)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

24/08/19 at 13:04 

Του: Σάββα Αντώνιου Τταντη  Chartered Certified  Accountant 


ΣΥΡΙΑΚΟ – ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ανάλυση)

ΙΝΤΛΙΠ : Επεξήγηση – Η Τουρκία εκτεθειμένη 

Το Ιντλιπ είναι μια μεγάλη επαρχία βόρεια της Συρίας μέσα στην οποία μαζεύτηκαν πάνω από 50,000 αντικαθεστωτικοί και άλλοι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι . Πριν από ένα χρόνο η Τουρκία στην συμφωνία της Αστανας με την Ρωσία και το Ιράν , συμφώνησε να στήσει 12 παρατηρητήρια ( στρατόπεδα) και από εκει να αφοπλίσει όλους τους Ισλαμιστές .

Όπως γράφω εδώ και ένα χρόνο η Τουρκία αντί να αφοπλίσει τους Ισλαμιστες αυτοί βρέθηκαν πιο εξοπλισμένοι και άρχισαν να κτυπούν  θέσεις του Συριακού στρατού π,χ στο Χαλέπι .

Ο Άσαντ,  όπως περίμενα , τον τελευταίο μήνα ξεκίνησε βομβαρδισμούς μέσα στο Ιντλιπ με την Ρωσική αεροπορία να τον βοηθά. Τις τελευταίες μέρες προχώρησε και πήρε την  πόλη Καν Σειχουν . 10 χιλιόμετρα μακριά είναι το τουρκικό παρατηρητήριο Νο 9 στο Μορακ το οποίο οι Συριακές δυνάμεις τις τελευταίες 24 ώρες το περικύκλωσαν και ζήτησαν από τους Τούρκους να αποχωρήσουν διότι δεν έχουν πλέον κάποιο ρόλο εκεί. Την θέση αυτήν την στηρίζει και η Ρωσία . Οι Τούρκοι δεν αποχωρούν .!!

Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν και σύντομα θα μείνουν και χωρίς τρόφιμα .  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρειτζεπ Ταιγιπ  Ερτογαν δεν θέλει να αποχωρήσουν από την περιοχή τα Τουρκικά στρατεύματα .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ : 

1) Η Τουρκία δεν τήρησε για ακόμα μια φορά μια συμφωνία της . 

2) είναι πολύ ύποπτη η σχέση της με τους Ισλαμιστές τρομοκράτες . 

3) Η Τουρκία πήρε στρατεύματα μέσα στη Συρία ως κατακτητής και όχι ως σύμμαχος .

4) Ο Ερτογαν θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος τώρα που θα αποχωρήσουν τα στρατεύματα του (  θα τον αναγκάσει ο Άσαντ να αποσυρθεί) διότι από ότι Φαίνεται εκμεταλλευόταν την παρουσία του Τούρκικου στρατού στο Ιντλιπ πολιτικά ως κατάκτηση !

 

Υ.Γ όχι μόνον το τουρκικό παρατηρητήριο στο Μορακ θα το εκδιώξει ο Άσαντ αλλά θα εκδιώξει και τα αλλά 11….(μετά θα επιτεθεί και στο Αφριν )

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives