ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

30/05/19 at 11:32

Του   Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου  Ταξιαρχος  ε.α

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ  – ΜΕΤΑΞΥ  ΣΦΥΡΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΜΟΝΟΣ

 

Οι πιέσεις και η διεθνής κατακραυγή δεν έχει επηρεάσει τη  πολιτική του Ερντογαν  στο εσωτερικό της Χώρας , αφού   συνεχίζει να κυβερνά σαν απόλυτος  σουλτάνος και να εξοντώνει κάθε πιθανή  απειλή στην προσπάθεια του να επιβάλει  τον Ερντογανισμο με επισφράγισμα της  παρανοϊκής πολίτικης του την πρόσφατη  ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

 

ΗΠΑ    ΡΩΣΙΑ  

Οι  τελευταίες  εξελίξεις στο θέμα της  προμηθείας η  όχι των S-400 ,  σε  συνάρτηση με τον καλπάζοντας  πληθωρισμό , την  ψηλή  ανεργία  , και με  ένα νόμισμα  που καταρρέει ενώ  τελειώνουν τα αποθεματικά κεφάλαια  έχουν δημιουργήσει ένα πολίτικο εφιάλτη  για τη διακυβέρνηση του .

Ο Τραμπ και  ο Πουτιν συναγωνίζονται  ποιος  θα πετυχει  ένα  διπλωματικό  θρίαμβο με αιχμή  του  δόρατος  τη  προμήθεια των S400  .

Κανένας δεν μπορεί να αναλύσει με  βεβαιότητα  την αντίδραση  του  απρόβλεπτου Σουλτανισκου , αλλά ότι και  να  υιοθετήσει θα του δημιουργήσει  μεγάλο κόστος  .

Μια ένδειξη  που θα αποκρυπτογραφήσει  τη κατάληξη της «κόντρας» ΗΠΑ/ΡΩΣΙΑΣ είναι η στάση που θα τηρήσει ο Πουτιν  στο  Ιντλιμπ .

Εάν εντείνει την επίθεση της Ρωσικής  αεροπορίας κατά του τελευταίου θύλακα  των «ανταρτών» όπου η Τουρκία διατηρεί  δυο θύλακες και 12 παρατηρητήρια , θα  ερμηνευτεί σαν απάντηση για πιθανή   αποσκίρτηση του Ερντογαν από το  τριπολο Ρωσία-Τουρκια -Ιράν με πλήρη συμμόρφωση της Αγκύρας στις  απαιτήσεις των ΗΠΑ , η οποία έχει θεσει  ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα  για την  επάνοδο της Τουρκιάς στην σφαίρα των  Αμερικανικών συμφερόντων .

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives