Πορεία προς τον όλεθρο.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Πορεία  προς τον όλεθρο.

Του:  Δρ. Ζήνων Αχιλλίδη  PhD Engineering

Υπό κανονικές συνθήκες η αυλαία των συνομιλιών  θα είχε  πέσει προ πολλού , αλλά οι πολιτικές  συνθήκες που βιώνουμε  δεν είναι κανονικές…
Αποχώρησε ο Ακκιντζη από το Μον Πελεράν και τρέξαμε πίσω του εκλιπαρώντας.
Τώρα αποχωρεί από τις συνομιλίες (πάλι) με την ψευτοδικαιολογία  του ψηφίσματος της Βουλής για μια  δεκάλεπτη αναφορά στους σχολικούς εορτασμούς  για ένα ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα πριν σχεδόν εβδομήντα τόσα χρόνια .  Η μόνη διαφορά των δυο… αποχωρήσεων  είναι η αντίδραση  του  ΠτΔ ( που εάν δεν είναι εν βρασμώ ψυχής ) τότε δεν μπορεί να μην σημειωθεί.
Παρόλο που η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος είναι ότι οι συνομιλίες μπαίνουν σε κατάσταση αναμονής για τα καλά ( στο ψυγείο δηλαδή)  εντούτοις τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τόσο ο Ακκιντζη όσο και η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την ΔΔΟ τόσο εύκολα, πόσο μάλλον που σε αυτή την χρονική συγκύρια  στο πηδάλιο της ΚΔ βρίσκεται  ένας Πρόεδρος όπου είναι  ένθερμος υποστηρικτής  της λύσης αυτής. Κατά την άποψη μας η στάση αναμονής των συνομιλιών θα είναι προσωρινής φύσεως.   Ο Ακκιντζη εκτελώντας πιστά τις εντολές της Άγκυρας  αξιοποίησε την ψευτοαφορμη που του δόθηκε για να προκαλέσει   μια μίνι  κρίση στο θέατρο των συνομιλιών έτσι ώστε η Άγκυρα και δει ο Ερτογάν) να κερδίσει χρόνο. Να κερδίσει χρόνο με σκοπό:

Α) Να μπορέσει  ο Έρτογαν   διαχειριστεί το επερχόμενο δημοψήφισμα στην  Τουρκία απερίσπαστα και χωρίς τον σκόπελο  των συνομιλιών.

Β)  Να ασκηθούν πιέσεις στον ΠτΔ τόσο από το εξωτερικό (από τους γνωστούς κύκλους) όσο και στο εσωτερικό  από τους οπαδούς της όποιας λύσης συνεπικουρουμένους από την οικονομική ελίτ του τόπου,  έτσι ώστε να προβεί σε περεταίρω υποχωρήσεις και να επανέλθει στο  θέατρο των συνομιλιών σχεδόν  γονατιστός.

Γ) Να καμφθουν  οι αντιστάσεις της Ελλάδος ευελπιστώντας σε  μια πιθανή χρεοκοπία της   ή έστω σε αντικατάσταση της Ελληνικής κυβέρνησης(Κοτζια)  με μια πιο …του χεριού της.

Έχοντας τα πιο πάνω κατά  νου όλες οι  δυνάμεις εντος της μεγαλονήσου που εναντιώνεται στο προτεινόμενο είδος  ‘λύσης’   πρέπει να βρίσκονται σε μεγίστη επιφυλακή και κανένας δεν περισσεύει,   διότι σε  περίπτωση αναβίωσης των συνομιλιών η πορεία προς τον όλεθρο θα είναι άπλα προδιαγεγραμμένη.

 

 

 

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives