Εκτός Ευρώπης η Κύπρος με ΔΔΟ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

 

 Εκτός Ευρώπης η Κύπρος με Διζωνική λύση

 

Με την  λύση ΔΔΟ θα μετατραπούμε σε ευρωπαίους κατά το ήμισυ και αυτή είναι  η σκληρή πραγματικότητα !

Θα μας απαγορευτεί  ελεύθερη διακίνηση  εντός ευρωπαϊκής ένωσης ούτως ώστε να θωρακιστεί η Ευρώπη από την ανεξέλικτη ροη Τούρκων στις Ευρωπαϊκές χώρες  .

Με απλά λόγια και στην ουσία η Κύπρος θα είναι εκτός Ε.Ε .

Αφού η  ανανέωση των αδειών παραμονής εργασίας Τούρκων υπηκόων θα είναι κάτω υπό τον έλεγχο του κεντρικού κράτους ποιος είναι ο λόγος τότε που τρέχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εμποδιστεί το δικαίωμα των τεσσάρων ελευθεριών στους τούρκους έποικους ; Αυτό υποδηλώνει ότι κεντρικό κράτος δεν θα ελέγχει την ροη τούρκων τότε ως προς τι το ψέμα ;

 

Ακολουθεί σχετικό άρθρο από το ΘΕΜΑ  gr στις 24/01/17

Θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι στην βάση αδειών παραμονής και εργασίας

Ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία, όπως μετά τη λύση θα ισχύει αναλογία 4:1 στην πολιτογράφηση Ελλήνων και Τούρκων υπηκόων

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega της Κύπρου, παραδέχθηκε ότι στις συνομιλίες έχει συμφωνηθεί ότι με την λύση θα παραμείνουν περίπου 55.000 με 60.000 Τούρκοι έποικοι, οι οποίοι θα πολιτογραφηθούν Κύπριοι πολίτες (σύζυγοι Τουρκοκυπρίων, παιδιά μικτών γάμων κλπ). Παραδέχθηκε επίσης ότι θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι στην βάση αδειών παραμονής και εργασίας.

Όταν οι άδειες αυτές θα λήγουν, αν δεν υπάρχει ανάγκη ανανέωσης θα αναχωρούν, όπως συμβαίνει με κάθε αλλοδαπό που βρίσκεται στη Κύπρο. Σημείωσε ακόμα ότι το δικαίωμα έγκρισης αδειών παραμονής θα έχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και όχι τα συνιστώντα κρατίδια.

Ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία, όπως μετά τη λύση θα ισχύει αναλογία 4:1 στην πολιτογράφηση Ελλήνων και Τούρκων υπηκόων. Δηλαδή για να πολιτογραφηθεί ένας Τούρκος θα πρέπει να έχουν πολιτογραφηθεί τέσσερις Έλληνες.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή πρόταση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ώστε οι Τούρκοι υπήκοοι να απολαμβάνουν μετά τη λύση του Κυπριακού τα δικαιώματα που θα απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι υπήκοοι. Όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να το αποδεχθεί ούτε η ΕΕ.

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives