Άρχισαν την προπαγάνδα οι Τούρκοι – τι ετοιμάζουν ;

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

ανταπόκριση  Ανδρέας Γιανγκου,

 

Άρχισαν την προπαγάνδα οι Τούρκοι – τι ετοιμάζουν ;

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η Τουρκιά κατηγόρησε την Ελλάδα  για παραβίαση του διεθνούς δίκαιου αφορμή αυτή τη φόρα ήταν η διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης σε νησί του Αιγαίου. Είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει κλιμάκωση στις στάσεις των δυο χώρων , οι οποίες ως γνωστόν είναι μελη του ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκιάς αναφέρει χαρακτηριστικα ότι είχε επίγνωση των γεγονότων χάρη στα ελληνικα ΜΜΕ τα οποία αναφέρονταν περί στρατιωτικών ασκήσεων στο νησί της Κω. Το ΥπΕξ. της Τουρκιάς διεμήνυσε οτι οι ενέργειες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αποτελούν παραβίαση της Συνθήκης των Παρισίων του 1947 .

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Hüseyin Müftüoğlu σε δήλωσή του στις 3 Φεβρουαρίου δήλωσε μεταξύ άλλων οτι καλεί  τη γείτονα χωρα Ελλάδα να απέχει απο μονομερείς ενεργείς οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις μεταξύ των δυο χώρων. Επίσης γνωστοποίησε οτι η στάση της Τουρκιάς δεν θα ειναι παθητική !

Απο την άλλη πλευρά , μια πηγή απο το ελληνικό υπουργείο Αμύνης  επιβεβαίωσε στο Reuters ότι υπήρξε μια προγραμματισμένη άσκηση στις αρχές της εβδομάδας.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν βρεθεί σε άνοδο όταν η ελληνική δικαιοσύνη την περασμένη εβδομάδα μπλόκαρε την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτών, που η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Η Τουρκία είπε ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Για ποιο πράγμα προετοιμάζουν την τουρκική κοινή γνώμη οι Τουρκικές αρχές άραγε ;;; 

Πηγή: τουρκικός τύπος 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives