Δυστυχώς πάμε για (δια)λύση !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του   Δεξαμενη σκεψης Politics Reveal

 

10 πλην ένας λόγοι γιατί υπαρχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθούμε σε μια συμφωνία στο κυπριακό το συντομότερο .

 

 

Υπαρχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθούμε σε συμφωνία στο κυπριακό. Εκτίμησή μας είναι πως η συμφωνία θα επέλθει πριν τις 20 Ιανουαρίου, και το δημοψήφισμα πιθανότατα θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.
Οι λόγοι πολύ απλοί :

  1. Ο Νίκος Αναστασιάδης παίζει τα ρέστα του. Οι πιθανότητες να είναι ξανά στην προεδρία είναι πολύ λίγες έως μηδαμινές
  2. Από πλευράς Τουρκιάς δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει με μια νέα αμερικανική κυβέρνηση και ο χρόνος για μια συμφωνία είναι περιορισμένος μέχρι τις 22 του Ιανουαρίου, όπου και αναλαμβάνει ο Ν.Τραμπ .
  3. Η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει για συμφωνία για τον ίδιο λόγο και το Κυπριακό είναι ο σημαντικότερος λόγος για την επίσκεψη του στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι όλοι σχεδιασμοί του State Department όπου θεωρούσαν την εκλογή της Χίλαρη δεδομένη, αλλά στην πορεία το τραίνο εκτροχιάστηκε.
  4. Την δεδομένη στιγμή υπάρχει αδυναμία της Ελλάδος να κρατήσει κόκκινες γραμμές λόγω προβλημάτων στο εσσωτερικό της, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα είναι άτολμη ,άχρωμη και χωρίς αντιστάσεις.
  5. Η Ευρώπη με την σειρά της διανύει την χειρότερη περίοδο της και ειδικά μετά το BREXIT είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης. Παράλληλα έχει και την Τουρκία να εκβιάζει με το προσφυγικό.
  6. Οι αντιστάσεις από πλευράς μας είναι μειωμένες, με μερικούς από τους βασικούς λόγους να είναι η κακή οικονομική κατάσταση και το πεσμένο ηθικό.
  7. Σύμφωνα πάντοτε με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην διεθνή σκακιέρα, τα ξένα κέντρα δεν πρόκειται να χάσουν την ευκαιρία για διζωνική, διότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία για υπό αυτή την μορφή λύση .
  8. Ο Ερτογαν θεωρεί ότι οι ΗΠΑ & Ρωσία τον έχουν περισσότερη ανάγκη τώρα όσο ποτέ και όχι το αντίθετο.
  9. Τα ποσοστά του Ακελ και Δησυ δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια, καθώς η σύμπλευσή τους στο Κυπριακό έχει κάνει τρομερή ζημιά. Εξού και οι πιθανότητες για μια μελλοντική λύση τύπου ΔΔΟ εξανεμίζονται .

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives