Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις τα media & δημοσκοπήσεις

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

By   Chris Constantin B.A   Business studies

 

Στις μέρες μας η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση καλά κρατεί .

Δυστυχώς υπάρχει το κατάλληλο έδαφος και οι συνθήκες για ξεφυτρώσουν αυτές οι “ομάδες.  Εάν υπήρχαν “σοβαρές” και “ανεξάρτητες υπηρεσίες ” δεν νομίζω να ήταν εφικτή η ύπαρξη  και η δράση τους στην Κύπρο και Ελλάδα .
Πιστεύω ακράδαντα ότι to support a state χρειάζονται και οι ανάλογες υπηρεσίες, όπως γίνεται άλλωστε και σε γειτονικά μας σοβαρά και μικρά κράτη.
Πάντοτε είναι ποιο πειστικό για τον απλό πολίτη όταν εκφέρει θέση μια ΜΚΟ, όπως και πιο πειστικές ήταν οι θέσεις του σχεδίου Ανάν που στηρίζονταν ταυτόχρονα από τους τεχνοκράτες και τους πολιτικούς.

Στην συνταγή τώρα έρχεται και ο παράγοντας «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» όπου και αυτός με την σειρά του, δια της επιλεκτικής και προνομιακής προβολής συγκεκριμένων πολιτικών πρόσωπων  προωθούνται «σωστές θέσεις» και η «δημοκρατία» σε όλο της το μεγαλείο.
Σημαντικό επίσης είναι το σημείο των καιρών, όπου η έννοια των λέξεων αλλάζει κατά το δοκούν και η ληστεία έγινε κούρεμα, οι λαθρομετανάστες πρόσφυγες , οι εθνικόφρονες ρατσιστές , η διχοτόμηση διζωνική λύση … και η προπαγάνδα σύννεφο ….

 

Κάλου κακού προμηθευτείτε και κανένα λεξικό…

 

Ο επίλογος φυσικά είναι οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες από εργαλείο ενημέρωσης κατέληξαν σε μέσο παραπλάνησης, όπου στην τελική  χειραγωγούν την κοινή γνώμη δια του φαινομένου της μίμησης της Τάσης(Trend). Όταν το εκρηκτικό  κοκτέιλ είναι έτοιμο, έρχεται και το σερβίρισμα με την τακτική του καρότου και του μαστίγιου.

Οικονομική άνθηση στην μετά την λύση εποχή  η μήπως η τελευταία ευκαιρία

Τα συμπεράσματα δικά σας  !

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives