ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Τ/Κ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ – ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ;

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email

26/03/19   at 13:30 

 Του: Chris Constantin  

 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Τ/Κ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ – ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ;

 

Η ιδιότητα ενός Τ/Κ Ευρωβουλευτή θα μπορούσε να ήταν ένα χρήσιμο διπλωματικό εργαλείο και στρατηγικό όπλο εναντίων της Τουρκίας .

Αυτό θα μπορούσε να γίνει υπό την προϋπόθεση ότι ο τ/κ δεν θα ένιωθε και τόσο Τούρκος , κατ επέκταση θα καταδίκαζε την εισβολή και κατοχή στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με τα τόσα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία στην μεγαλόνησο και γενικότερα θα ενημέρωνε την ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνή κοινότητα για τις πραγματικές διαστάσεις του Κυπριακού ζητήματος μέσα από την οπτική γωνία ενός Τουρκοκύπριου .

 

Ενός Τουρκοκύπριου ο οποίος κινδυνεύει έως μειονότητα όχι από τους Έλληνες της Κύπρου φυσικά αλλά από την επεκτατική Βουλιμιά το κακού μας γείτονα πράγμα το οποίο γίνεται δια μέσου των μεθόδων που εφαρμόζει διαχρονικά από το 1974 που δεν είναι άλλοι από τον εποικισμό .Ας μην ξεχνάμε ότι ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου και κατάλοιπο της εισβολής .

 

*Σημειώστε δε ότι Το ευρωπαϊκό Κεκτημένο δια μέσου του Συντάγματος του εμπεριέχει πρόνοιες που αφορούν τόσο την προστασία των μειονοτήτων όσο και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων , άρα καμία δικαιολογία κύριοι , απλά στην όποια λύση μας παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να επιμένουμε να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό Σύνταγμα ,τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο .

 

Στο επικοινωνιακό κομμάτι τα οφέλη θα ήταν τεράστιας σημασίας γιατί ακριβώς έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός ότι ας μου επιτραπεί ο όρος : κάποιος «δικός» τους θα έχει την δυνατότητα να αναφέρει τα αυτονόητα επί καθημερινής βάσεως και ειδικά ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Αυτό θα είχε έως αποτέλεσμα τόσο να αυξηθεί η διπλωματική «πίεση» στον κατακτητή της πατρίδας μας αλλά και να πιστοποιήσει την αλήθεια -τα όσα βασικά διαμαρτυρόμαστε (εδώ και τόσα χρόνια) .

 

Όπως έχω προαναφέρει το αξίωμα του Ευρωβουλευτή θα μπορούσε να καταστεί ένα αρκετά χρήσιμο στρατηγικά διπλωματικό εργαλείο και όπλο έναντι της Τουρκίας , αλλά ας δούμε και μια άλλη παράμετρο του ζητήματος , τι θα γινόταν όμως εάν αυτό «εργαλείο» έπεφτε σε λάθος χέρια με αντίθετα πιστεύω , ιδεώδη και αντιλήψεις ; Η απάντηση πολύ απλή :
δυστυχώς στα λάθος χέρια θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετή ζημιά όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή μας εικόνα αλλά και πρακτικά στην ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία .

Κατανοητό έως έδω , αλλά γιατί ένας Τουρκοκύπριος να θέλει να προκαλέσει τόση ζημιά στην Κυπριακή Δημοκρατία ;Είναι όλοι η Τούρκοι της Κύπρου εχθρικοί ως προς το κράτος μας ;

Όχι και φυσικά δεν είναι όλοι , υπάρχουν αρκετοί όμως είτε γιατί δεν νιώθουν Κύπριοι είτε γιατί το κίνητρο τους είναι το προσωπικό συμφέρον και έχουν «στρατολογηθεί» είτε και ο συνδυασμός των δυο πιο πάνω .

 

Από που πηγάζει όλο αυτό ;

Από την στιγμή όπου υπάρχει η Γεωστρατηγικη εξάρτηση των κατεχόμενων προς την Τουρκία , οι απέναντι θα είναι πάντοτε φερέφωνα όπως επίσης και πάντοτε πλήρες εναρμονισμένοι με τις πάγιες τουρκικές θέσεις που δεν είναι άλλες από την κατάργηση /κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον γεωστρατηγικο έλεγχο ολόκληρης της μεγαλονήσου .

Άρα ωσότου οι συγκεκριμένη «ομάδα» είναι μέρος του πιο πάνω «συστήματος» εξάρτησης θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα .

 

Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα αιτία του Κυπριακού είναι γεωστρατηγικά και όχι δικοινοτική διαφορά , μεγαλύτερη απόδειξη ; Μα φυσικά η παραδοχή της ίδιας της Τουρκικής ηγεσίας σε ανώτατο επίπεδο σας παραθέτω τις πιο κάτω δηλώσεις :

 

Επίσημη θέση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ζορλού στην τριμερή του Λονδίνου το 1955:
απαίτηση της Τουρκίας από τη Βρετανία (τη δεκαετία του 1950) να της «επιστραφεί» η Κύπρος ως πρώην οθωμανικό έδαφος, ακόμη και να μην υπήρχε ένας Τούρκος στο νησί.

 

Αχμετ Νταβούτογλου πρώην πρωθυπουργός στρατηγικό βάθος σελ 278 Τρίτη προς Τετάρτη παράγραφο -«έστω και αν δεν υπήρχε ένας τούρκος στην Κύπρο η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα Κυπριακό» .

Τουγρουλ Τουρκες (πρωην αντιπρόεδρος) 
«ακόμη και αν στην Κύπρο δεν ζούσε κανένας Τ/Κ για την Τουρκία πάλι υπάρχει Κυπριακό , η Κύπρος είναι ζωτικής σημασίας λόγω πολιτικής Ανατολικής Μεσογείου»

Νέμετ χάριμ (πρωην πρωθυπουργός ) στο ίδιο μήκος κύματος με τους πιο πάνω από την δεκαετία του 50 (δόγμα το οποίο εφάρμοσε ο καθηγητής Α.Νταβουτογλου

Άρα σύμφωνα με τους πιο πάνω Τούρκους κρατικούς αξιωματούχους ποτέ δεν υπήρξε καμία δικοινοτική διαφορά αλλά παρά μόνο οι γεωστρατηγικοι σχεδιασμοί της άγκυρας για έλεγχο , ας μην ξεχνάμε ότι εάν δεν υπάρχουν τα γεωστρατηγικά αιτία δεν μπορεί να υπάρξει καμία δήθεν «δικοινοτική διαφορά /αφορμή» 
Όπως πχ ο Τρωικός πόλεμος φυσικά και δεν έγινε για τα μάτια καμίας Ελένης …

 

Δυστυχώς όμως κάποιοι πολιτικοί σχηματισμοί φαίνεται ότι όχι μόνο ότι δεν λαμβάνουν υπόψη την πιο πάνω παράμετρο αλλά ίσως έτσι να βλέπουν έως καλή εναλλακτική ούτως ώστε να διατηρήσουν τα ποσοστά τους είτε να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος δια μέσου μιας τεράστιας δεξαμενής ψήφων όπως αυτής των τ/κ .

 

Πιθανό σενάριο τα πιο πάνω με ένα τέτοιου είδους τ/Κύπριο υποψήφιο και μελλοντικό Ευρωβουλευτή , που στην ουσία  θα λειτουργήσει έως δούρειος ίππος με απώτερο σκοπό να υποσκάψει (μελλοντικά) την Κυπριακή Δημοκρατία με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή ,αξίωμα δηλαδή που θα αποκτήσει δια μέσου της Κυπριακής Δημοκρατίας – αυτό και αν είναι τραγική ειρωνεία !

 

Αγαπητοί συμπατριώτες την επόμενη φορά που θα κληθούμε να πάμε στην κάλπη ας προβληματιστούμε στο κατά πόσο ο υποψήφιος της προτίμησης μας η του κόμματος μας θα εκπροσωπήσει αντάξια τα συμφέροντα του τόπου μας και του λαού μας .

Ας διερωτηθούμε λοιπόν από που πηγάζει το κίνητρο του και ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι του στόχοι .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Categories
Archives