15/06/17 at 05:01
Του χρυσή Μιχαηλίδη Οικονομολόγος
Ποιος Άνοιξε τη <<Κερκοπορτα>> στους Οθωμανούς στις 29 Μαΐου 1453
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΗΩΝ ΣΤΗ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ
Οι επαγγελματίες μυθοπλάστες της μετανεωτερικότητας ( όλων των ιδεολογημάτων της ΔΥΣΗΣ) , οργιάζουν στις μέρες μας, προσπαθώντας να ξαναγράψουν την Ελληνική Ιστορία στα μέτρα της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».
Με αφορμή την εορτή της 25ης Μαρτίου και της μαύρης επετείου της 29ης Μαΐου έχουν γραφεί πολλά ανιστόρητα , ύποπτα και ανθελληνικά. Προσαρμοσμένα σε μια συστηματική αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα που προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στην Ορθόδοξη Εκκλησία σε τρεις τομείς:
- Κράτησε τους νέους στα μοναστήρια(ως καλογέρους) αντί να πολεμήσουν τον Οθωμανό
- Δεν στήριξε οικονομικά την Πολιτεία.
- Έκανε συμφωνία με τους Οθωμανούς για την τάχα «παράδοση» της Πόλις, εξασφαλίζοντας ασφάλεια στους πιστούς και την Εκκλησία γενικότερα.
Συνεχεία Άρθρου Μετά από Φώτο
Το πλέον σοβαρό κατά την δική μου γνώμη, είναι η προσπάθεια των ελληνοφώνων απολογητών των δυτικών, να επιρρίψουν την ευθύνη της ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ στους ΡΩΜΗΟΥΣ ( ανθενωτικούς) αποκρύβοντας βλακωδώς, την επικρατούσαν πολιτικό – οικονομική και κοινωνική κατάσταση μέσα στην ίδια την Κωνσταντινούπολη. Η οποία ήταν υπό τον έλεγχο του Μιχαήλ Παλαιολόγου, ενός αδίστακτου ηγέτη που «Πάντα ἦσαν ἐνεργὰ τῷ βασιλεῖ, λέγει ὁ Γρηγορᾶς, δημεύσεις, ἐξορίαι, φυλακαί, ὀφθαλμῶν ἀφαιρέσεις, μάστιγες, χειρῶν ἐκτομαί». Τότε ἐξώρισε ως και την αδελφή του τὴν Εὐλογίαν, ἥτις τὸν ἀνέθρεψε μικρὸν ὄντα, καὶ πρὸ τῆς βασιλείας καὶ μετὰ τὴν βασιλείαν ἔδειξε πρὸς αὐτὸν πόθον θερμότατον καὶ ἀδελφικὴν ἀγάπην,διότι ήταν ανθενωτική.
Συνεχεία Άρθρου Μετά από Φώτο
Εδώ είναι σημαντικό να αναφέρομε ότι Η ΡΩΜΑΝΙΑ τότε, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η ίδια η ΠΟΛΗ και κάποια περίχωρα, όλα τα άλλα είχαν διανεμηθεί στους κατακτητές Φράγκους ( Βενετσιάνους, Γενουάτες και άλλων) βάση της γνωστής συμφωνίας ανάμεσα τους Partitio Imperii Romanae (= διανομή της Ρωμανικής Αυτοκρατορίας – Μάρτιο του 1204) η είχαν κατακτηθεί από τους Οθωμανούς.
Έτσι λοιπόν από το 1204 έχομε Φράγκο Αυτοκράτορα στην ΠΟΛΗ τον ΒΑΛΔΟΥΙΝΟΣ Α’ ΤΗΣ ΦΛΑΝΔΡΑΣ. Όσο αφορά την ποιότητα της ζωής των ρωμηών επί φραγκοκρατίας δεν υπάρχει ανάγκη (για νοήμονες αναγνώστες βέβαια ) να σχολιάσομε διότι ως κύπριοι είχαμε την δική μας αρνητική εμπειρία μια φραγκοκρατίας δυο αιώνων.
Συνεχεία Άρθρου Μετά από Φώτο
Επιπρόσθετα, με τη συνθήκη του Νυμφαίου (1261) παραχωρήθηκαν τα πλέον καταστρεπτικά για τους Ρωμηούς εμπορικά προνόμια στους Γενοβέζους στην Πόλη και σε αρκετές παραλιακές πόλεις της Μικρασιατικής ακτής
Μέσα σε αυτές τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες μιας ολικής κατοχής, οι Ρωμηοί τόσο οι πλούσιοι, όσο και οι πιστοί ( μοναχοί) εγκατέλειπαν την Πόλη, με κατεύθυνση τα εναπομείναντα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ της περιοχής. Ήδη την περίοδο αυτή βλέπομε μια ανάπτυξη του μοναχισμού στην Μικρά Ασία, ακόμα και σε τουρκοκρατούμενες περιοχές των Σελτσουκων, λόγο της διάλυσης των μοναστηριών στην Πόλη.
Μείνετε Συντονισμένοι – Συνεχίζεται
Για Καθημερινή Ενημέρωση και Άρθρα κάντε Like στην σελίδα μας στο Face Book https://www.facebook.com/Politicsreveal/