Ακιντζή :Απαράδεκτος ο Χάρτης της Ελληνοκρυπριακης πλευράς

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

  By   Chris Constantin  B.A Business  Studies

 

Ακιντζή :Απαράδεκτος ο Χάρτης της Ελληνοκρυπριακης πλευράς

 

 

 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικο πρακτορείο Ανατογλου, ο ηγέτης τον κατεχόμενων Μουσταφά Ακιντζή στις χθεσινές(Παρασκευή  13/01/17 ) δηλώσεις του στα γραφεία του ΟΗΕ στην Γενευη, ανέφερε ότι ο χάρτης ο οποίος κατατέθηκε από την πλευρά μας είναι απαράδεκτος για τους Τ/Κύπριους και ότι δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε λύση η οποία δεν θα εμπεριέχει την εκ περιτροπής προεδρία .

 

Λαμβάνοντας υπόψην ότι η Κύπρος βρίσκεται στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, και άρα η Τουρκία θεωρεί την Κύπρο υψίστης στρατηγικής σημασίας, μπορούμε να εξάγουμε τα πιο κάτω συμπεράσματα :

 

Αυτό που βλέπουμε τώρα στους δεκτές μας, δεν είναι οι θέσεις ή η φωνή  του ηγέτη της Τ/Κυπριακής κοινότητας, αλλά ο πλήρες εναρμονισμός του κ Ακιντζή  με  τις πάγιες Τουρκικές θέσεις επί του Κυπριακου ζητήματος. Ο Ακιντζί λειτουργεί απλά ως φερέφωνο/μαριονέτα της άγκυρας και του Ερτογάν. Οι λόγοι πολύ απλοί:

 

Από την στιγμή όπου υπάρχει η γεωπολιτική (και οικονομική ) εξάρτηση των κατεχόμενων από την Τουρκία, η  απέναντι πλευρά  ήταν , είναι και θα είναι  τα φερέφωνα της Άγκυρας και πάντοτε θα υπάρχει σύμπλευση με τις πάγιες στρατηγικές γραμμές της Τουρκίας.

 

Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός  λόγος ο ποιος θα μπορούσαμε με σιγουριά να αναφερθούμε είναι στο ότι ο κ Ακιντζή δεν έχει την πλειοψηφία στην ψευδόβουλη. Αυτό  συνεπάγεται ότι η κάθε του κίνηση θα πρέπει να τυγχάνει έγκρισης από την πλειοψηφία των δυνάμεων του Τ/Κ εκτρώματος στον βορρά.

 

Τα αιτία του κυπριακού  είναι γεωστρατηγικά αυτό που έχουμε τώρα είναι εισβολή και κατοχή  και όχι η δικοινοτική διαφορά(έστω και εάν δεν υπήρχε ένας μουσουλμάνος τούρκος στην Κύπρο, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα – σελ 275 Τρίτη προς Τετάρτη παράγραφο, Στρατηγικό Βάθος Αχμετ  Νταβούτογλου )  τα οποία  είναι άμεσα συνδεδεμένα  με το ανατολικό ζήτημα όπου στις μέρες μας είναι στις δόξες του!

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives