Μεγαλη Ηταν η Κινητοποίηση Εξω από το Προεδρικο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση έξω από το Προεδρικό

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του κόσμου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία σήμερα στις 18.00, μετά από κάλεσμα του κινήματος Άρδην του Γιώργου Καραμπελιά και της ομάδος Γαλατικό Χωριό, για διαδήλωση ενάντια στις συνομιλίες που εκθέτουν την Κύπρο μας σε κίνδυνο. Η διαδήλωση ήταν ειρηνική αλλά με εκρηκτική διάθεση, δεδομένου και της αγανάκτησης του κόσμου.

Η κινητοποίηση αυτή σαφώς και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την δημοκρατική νομιμοποίηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την συνέχιση αυτής της πορείας, και δείχνει πως το κλίμα στην Κύπρο θερμαίνετε σημαντικά. 

Ταυτόχρονη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη έξω από το Κυπριακό προξενείο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των διοργανωτών:

 

Δεν είναι οικόπεδο που το καταπατούνε

ούτε και μούρλα εθνική που επιστρέφει,

είναι η Κύπρος που οι εμπόροι τη μισούνε

και η ανάγκη μας που όνομα δεν έχει.
Την ώρα που στη Γενεύη της Ελβετίας συζητείται το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού, υπό ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και υπό όρους που θέτει η ίδια η κατοχική Τουρκία, είμαστε αναγκασμένοι να διατρανώσουμε τα αυτονόητα. Προχωρώντας και συνενώνοντας δυνάμεις, διοργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 18:00. Από την ημικατεχόμενη Λευκωσία και το Προεδρικό Μέγαρο, μέχρι το κυπριακό προξενείο της Θεσσαλονίκης ενώνουμε τη φωνή μας και επαναλαμβάνουμε: Δεν θα περάσει οποιαδήποτε συμφωνία εδραιώνει την τουρκική κυριαρχία στην Κύπρο. Αρνούμαστε κάθε ιδέα παραμονής της συνθήκης εγγυήσεων, κάθε σκέψη για παραμονή τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων μετά τη λύση. Εναντιωνόμαστε στη νομιμοποίηση της τουρκικής παρουσίας και αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην τουρκοποίηση του νησιού μας. Η «λύση» που συζητείται εδώ και 19 μήνες, η «λύση» που προωθείται στη Γενεύη παραδίδει όλη την Κύπρο στην νέο-οθωμανική Τουρκία και ανοίγει τον δρόμο για αμφισβητήσεις στο Αιγαίο και την Θράκη. Παλεύουμε για πραγματική Ελευθερία, πραγματική Δημοκρατία, πραγματική Δικαιοσύνη.
Από την Λευκωσία μέχρι την Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives