Πτωτική η πορεία των πωλήσεων πετρελαιοειδών

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

ΠΤΩΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ

 

 Συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2021 η πτωτική πορεία των πωλήσεων πετρελαιοειδών στην Κύπρο, οι οποίες επηρεάζονται από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τον Ιανουάριο του 2021, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών έφτασαν τους 89.362 τόνους, σημειώνοντας μείωση 31,8% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020.  Να σημειωθεί ότι η πανδημία του Covid στην Κύπρο εκδηλώθηκε τον Μάρτιο του 2020.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, μειώσεις παρατηρήθηκαν στις πωλήσεις της βενζίνης κατά 34,0%, του πετρελαίου κίνησης κατά 13,7% αλλά και στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα κατά 81,2%. Όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν πτώση της τάξης του 25,8% στους 45.030 τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών από πρατήρια τον Ιανουάριο του 2021 μειώθηκαν κατά 25,6% σε ετήσια βάση και υποχώρησαν σε 45.030 τόνους, μείωση η οποία αντανακλά τον περιορισμό στις διακινήσεις τόσο των πολιτών όσο και εργαζομένων λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Σε μηναία βάση δηλαδή σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021 σημείωσαν μείωση 14,6%. Συγκεκριμένα, πτώση σημειώθηκε στις πωλήσεις βενζίνης, πετρελαίου κίνησης, ασφάλτου, υγραερίου, καθώς και στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα. Αντίθετα, άνοδος παρατηρήθηκε στις πωλήσεις βαρέος και ελαφρού μαζούτ, καθαρού και ακάθαρτου πετρελαίου και στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020, οι πωλήσεις πετρελαιοειδών από πρατήρια παρουσίασαν μείωση 24,8%.

Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος του Ιανουαρίου 2021 σημείωσαν άνοδο 1,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
 

ΠΗΓΗ : ΚΥΠΕ

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives