Ο Trump αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την TPP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Ο Trump αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την TPP

Σήμερα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε την εντολή για απόσυρση των ΗΠΑ από την διαδικασία της δημιουργίας της Δια-Ειρηνικής Συνεργασίας(Trans-Pacific Partnership).

Η TPP θα ήταν μια ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου, μεταξύ των ΗΠΑ, της Κίνας, της Αυστραλίας, του Βιετνάμ, του Μπρουνέι, του Καναδά, της Χιλής, της Ιαπωνίας, της Μαλαισίας, του Μεξικό, της Νέας Ζηλανδίας, του Περού και της Σινγκαπούρης.

Η απόσυρση των ΗΠΑ από την TPP ήταν μια από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Η στροφή των ΗΠΑ στην αυτάρκεια είναι απότομη, και από τις διαθέσεις του νέου προέδρου προβλέπεται να πληγούν ακόμη και συμφωνίες που είναι σε ισχύ από την εποχή του Bill Clinton, όπως η NAFTA(Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βορείου Αμερικής).

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Trump, παράλληλα της αποσύρσεως των ΗΠΑ από τις συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου, θα υπάρξει μείωση της φορολογίας και απλούστευση των κανονισμών για την λειτουργία των επιχειρήσεων. Όσες εταιρίες έχουν τις επιχειρήσεις τους εκτός ΗΠΑ θα επιβαρυνθούν με δασμούς.

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives