Ο Ερντογαν – Κλείνει την Στρόφιγγα στους Κούρδους του Ιράκ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

26/09/17  at  05:22

Του  Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

 

  • Τούρκικος Τύπος /Τελευταία Νέα•

Ο Ερντογαν – Κλείνει την Στρόφιγγα  στους Κούρδους του Ιράκ 

 Τον οικονομικό στραγγαλισμό των Κούρδων του Βορείου Ιράκ φέρεται να προωθεί τις τελευταίες ώρες  έως επόμενη κίνηση του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζεπ Ταγιπ Ερτογαν , αυτό προέκυψε σήμερα μέσα από τις δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο .

Συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να κλείσει την στρόφιγγα του αγωγού που το βόρειο Ιράκ εξάγει δια μέσου Τουρκίας 350 χιλιάδες βαρέλια αργού πετρελαίου σε ημερησία διάταξη  . 

Πρακτική την οποία εφαρμόζει τακτικά απ ότι φαίνεται ο τούρκος πρόεδρος και παίζει με την σειρά του το χαρτί της γεωστρατηγικής εξάρτησης καθώς την τελευταία φορά που έχουμε δει κάτι παρόμοιο ήταν το 2015 στα μέσα Νοέμβριου με το συμβάν του λεγόμενου νερού της “ειρήνης” κατά τους Τούρκους , από την Μερσίνα της Τουρκίας και προς τα κατεχόμενα , τότε ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να κλείσει την στρόφιγγα και να δείξει στους Τουρκοκύπριους ποιος στα αλήθεια είναι το μεγάλο αφεντικό .

Αφορμή τότε ήταν η διαφωνία του ψευδοκράτους και των Τουρκοκυπρίων με το σχέδιο του σύγχρονου σουλτάνου για την διαχείριση/διανομή του νερού από ιδιωτική εταιρία της Τουρκίας .

Όλα τα πιο πάνω θα πρέπει να προβληματίσουν πολύ σοβαρά τους κυρίους Γ.Γραμματέα του Ακελ  Άντρο Κυπριανού και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος  Αβέρωφ Νεόφυτου που δεν χάνουν με κάθε ευκαιρία να δηλώνουν ότι το κυπριακό φυσικό αέριο θα διευκόλυνε την λύση του Κυπριακού ζητήματος εάν περνούσε με ένα αγωγό δια μέσου Τουρκίας 

 

Οι Εξελίξεις Τρέχουν Μείνετε Συντονισμένοι       

Ευχαριστούμε τον κ Ταγματάρχα για την έγκυρη και άμεση ενημέρωση

Για  Καθημερινή  Ενημέρωση και  Άρθρα  κάντε  Like  στην σελίδα μας  στο  FACEBOOK  πατήστε  στον Σύνδεσμο https://www.facebook.com/Politicsreveal/

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives