ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

πρώτη δημοσίευση στις 08/1019

13/10/19   at 18 :55

Του Δρ Ζήνωνωνα Αχιλλιδη Ph.D Engineering

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ

Αρκετοί συμπατριώτες μας πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να βάλουμε όλα τα αυγά μας σε ένα και μόνο καλάθι, αυτό των ΗΠΑ.

Συμπατριώτες…, θα ήθελα να σας τονίσω ότι ούτε αυγά έχουμε, μα ούτε και καλάθια διαθέσιμα υπάρχουν από τις μεγάλες δυνάμεις για να διαλέξουν οι μικρές!.

Είναι οι μεγάλες δυνάμεις που κρατούν και τα Αυγά και τα Καλάθια και εν τέλει είναι οι μεγάλες δυνάμεις που διαλέγουν τους μικρούς και όχι το ανάποδο( και αυτό θέλω να το τονίσω)!!!

Η Ρωσία,  είτε μας αρέσει είτε όχι, έχει διαλέξει την Τουρκία για Στρατηγικό σύμμαχο.

Από την άλλη, είχε διαφανεί ότι οι Αμερικανοί είχαν αποφασίσει να μην (ξανά) βάλουν όλα τα αυγά τους στο καλάθι, αυτό που ονομάζεται Τουρκία, που αυτό διαφάνηκε τόσο με: Ι)  την  υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας  με την Ελλάδα,  ΙΙ) τις αναμενόμενες  κυρώσεις προς την Τουρκία  και  ΙΙΙ) Το Νομοσχέδιο Μενέντεζ.

Κάναμε ότι ήταν δυνατό για να στηρίξουμε την νέα αυτή δυναμική ( που πολεμήθηκε τόσο από ‘αριστερούς’ όσο και από ‘δεξιούς’ κύκλους εντος Λευκωσίας) και εντέλει την διαφαινόμενη γεωπολιτική στροφή των ΗΠΑ, έχοντας υπόψη δυο σοβαρούς παράγοντες: 

IV) Ότι οι ΗΠΑ είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να βάλει σε τάξη την Τουρκία.

V) Ότι έπρεπε να βιαστούμε διότι αυτό το παράθυρο ευκαιρίας δεν θα μπορούσε να μείνει για πάντα ανοικτό (όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα).

Συμπατριώτες: Παρόλο που το παράθυρο ευκαιρίας δεν έχει κλείσει εντούτοις τα πράγματα   φαίνεται να έχουν σκαλώσει ( από τον Μάρτιο και μετά) με αποτέλεσμα να έχει αποθρασυνθεί παντελώς η Τουρκία.

Οι λόγοι που προκάλεσαν αυτό το ‘σκάλωμα’ είναι τόσο η αλλοπρόσαλλη πολιτική του πρόεδρου Ντ. Τραμπ όσο και άρνηση της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ να σπρώξει τελεσίδικα την  Τουρκία (είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα) στην αγκαλιά της Ρωσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το παράθυρο ευκαιρίας είναι ακόμη ανοικτό πρέπει  σύσσωμη η Πολιτική ηγεσία και σε συνεργασία με το Ελληνο -Ισραηλινό  λόμπυ να κάνει ότι περνά από το χέρι μας  για να μετατραπεί το νομοσχέδιο Μενεντεζ σε νόμο.

Επιπρόσθετα πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα σε :

Αναβάθμιση της αμυντικής θωράκισης, σύσφιξη των συμμαχιών με Ισραήλ Γαλλία Αίγυπτο και Ιταλία, Βέτο σε όλα τα επίπεδα εντος ΕΕ , Αξιοποίηση Αοζ( East MeD) το συντομότερο δυνατό.

Σημειώστε δε πως με την τουρκική εισβολή υπό εξέλιξη και την διεθνή γνώμη να είναι εναντίων της ίσως να είναι συγκύρια αυτή την χρονική στιγμή για την υλοποίηση όλων των πιο πάνω .

 Πάντως απ ότι φαίνεται ο Αμερικανός πρόεδρος (θελημένα η άθελα του ) έχει ανοίξει τους ασκούς του αίολου οι οποίοι φυσούν κατά της Τουρκικής (Ερτογανικης ) μεριάς ..

Συμπατριώτες Θέλει Αρετή, Τόλμη,  Μυαλό και Στρατηγική (Αοζ) η Ελευθερία.

Καλή Λευτεριά λοιπόν !

Για  Καθημερινή  Ενημέρωση και  Άρθρα  κάντε  Like  στην σελίδα μας  στο  FACEBOOK  πατήστε  στον Σύνδεσμο https://www.facebook.com/Politicsreveal/

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives