ΝΑΤΟ-Ρωσία Νεα Εποχη ;

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

By Ζήσης Μάριος Ράπτης B.A  Law

ΝΑΤΟ – Ρωσία, Νεα Εποχη ;

Έτοιμο το ΝΑΤΟ για συζήτηση με την Ρωσία

 

Συμφώνα με τον αρχηγό του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg , το ΝΑΤΟ προτίθεται να κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων , βέβαια αυτό θα γίνει μόνο όταν θα βρίσκεται σε θέση ισχύος . Επίσης υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξη του πρότζεκτ BMD (αντιπυραυλικό σύστημα ) στα σύνορα με τη Ρωσία !

Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι σε πρόσφατες τηλεφωνικές συζητήσεις που έχει με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump και με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ James Mattis έγινε αντιληπτό ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στο ΝΑΤΟ και τους σκοπούς που επιδιώκει η συμμαχία.

Μόνο τυχαίες βέβαια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του αρχηγού του ΝΑΤΟ καθώς ήδη από την αρχή του χρόνου οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει στρατεύματα στην ανατολική Ευρώπη ως μέρος των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ καθώς  σύμφωνα με τον αρχηγό του ΝΑΤΟ απώτερος σκοπός της συμμαχίας είναι να βρεθεί σε θέση ισχύος ενόψει των επικείμενων συζητήσεων.

Τέλος ο Jens Stoltenberg επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίσει την εξέλιξη του συστήματος βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί τον ερχόμενο Ιούλιο , να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα είχε κατασκευαστεί με σκοπό την ασφάλεια υπό τον φόβο πυρηνικών πυραυλικών επιθέσεων από τον Ιράν .

 

 

 

Πηγή : RT

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives