Η Eνδεχόμενη Eκλογή Ντόναλντ Τραμπ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του Chris Constantin B.A Business Studies   

Το άρθρο γράφτηκε 4 μήνες πριν από την εκλογή Ντοναλντ Ντραμπ και δημοσιεύτηκε στο Face Book  στις πολιτικές ομάδες  Δημοκρατική Παρέμβαση & Κύπρος Πολιτική στις 21 Ιουλίου 2016  >

 


 Η ενδεχόμενη εκλογή Ντόναλντ Τραμπ

Σε αρκετές περιπτώσεις  το φαινόμενο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Τζον Κένεντυ . Δυο βασικά κοινά σημεία, και μια μεγάλη διαφορά

 Τα Κοινά :

Το χρήμα

Οι επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο στον Τραμπ που αποτελούν προσπάθεια για character assassination. Τον φοβούνται γιατί έχει χρήμα και η προεδρία του θα είναι πιο ανεξάρτητη, χωρίς δεσμεύσεις στο  αμερικανικό βαθύ κράτος .

Η εξωτερική πολιτική & Ρωσία

Ο Κένεντυ όταν η Ρωσία ήταν στριμωγμένη, είχε το ability να αντιληφθεί ότι θα έπρεπε να δώσει στον αντίπαλο το λεγόμενο  breathing space, πράγμα το όποιο έπραξε στην συνέχεια (βλέπε October crisis , το κόστος για τις ΗΠΑ θα ήταν πολύ μεγάλο ακόμα και εάν στο τέλος θα ήταν νικητές). Ο αντίπαλος ήταν στριμωγμένος και η αντίδραση θα μπορούσε να ήταν πολύ άσχημη .
Ο Τραμπ από ότι φαίνεται τουλάχιστον υιοθετεί παρόμοια πολιτική στο θέμα της Ρωσίας
          

Η Βασική διαφορά –προσωπικότητα

Ως χαρακτήρας ο Κένεντυ ήταν πολύ διαφορετικός( πάντα σε σύγκριση με τον   τραμπ). Κυρίαρχα στοιχεία ήταν η δημοκρατικότητα του και ο ήπιος του χαρακτήρας  ο οποίος φάνηκε μέσα από τα έργα του .

Από την άλλη μεριά έχουμε ένα Τραμπ ο οποίος μόνο ήπιος δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ίσως λόγο business και άλλων παραγόντων, ο Τραμπ το ‘γεράκι πολύ πιθανόν να  εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική σε πολλά θέματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό( επιθετική διπλωματία) από τους προκατόχους του.

 

Τα σενάρια :
1. το κατεστημένο ξεκίνησε   με Χιλαρη. Κάτι μεσολάβησε και γύρισαν με τραμπ ( η Χίλαρη είναι under FBI investigation) και της έχει κάνει αρκετή ζημία

2. Εάν όντως ο Τραμπ εκλεγεί χωρίς να υποστηρίζεται από το βαθύ κράτος τότε  συνεπάγεται ότι η πολιτική η οποία θα εφαρμόσει θα είναι πολύ διαφορετική από πολλά συμφέροντα και θα υπάρξει πρόβλημα,Υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο της  φυσικής του εξόντωσης .

Για Καθημερινή Ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας  στο face book εδώ https://www.facebook.com/Politicsreveal/

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives