Ερμηνεύοντας τον Τραμπ στον Απόηχο της Πυραυλικής Επίθεσης

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

25/04/17  at 06:19

Του Chris Constantin B.A Business Studies   

Ερμηνεύοντας τον Τραμπ στον Απόηχο της Πυραυλικής Επίθεσης

  

Οι δέκα + 1 λόγοι που οδήγησαν στην πυραυλική επίθεση της 6ης Απριλίου 

 

1.Διαμελισμος Σύριας όπου και ο Σύριος Πρόεδρος Ασσαντ ίσως να  είναι αντίθετος για απώλεια εθνικού εδάφους.

Απ  ότι φαίνεται  οι αμερικανοί έχουν επισπεύσει την δημιουργία ενός  κουρδικού κράτους  πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη των Ρώσων  σημείο τριβής εδώ ο ίδιος ο Ασσαντ οπου είναι και η δικλείδα ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την νόμιμη παραμονή της στο Συριακό έδαφος.

 

2. Η ανακοπή του ο ρόλου του Ιράν που και το οποίο είχε ανάμιξη στις συμφωνίες ΗΠΑ /ΡΩΣΙΑΣ (οι συμφωνίες για το μέλλον της Σύριας ήταν κληρονομιά από την προηγούμενη κυβέρνηση Ομπάμα ) και της επιρροής του στην περιοχή που δια μέσου αυτού θα είχε πρόσβαση και λόγο η Χεσμπολαχ του Λιβάνου .

φυσικά όλα Στο όνομα της ασφάλειας και επιβίωσης του κράτους του  Ισραήλ , το πιο πιθανόν ο ρόλος του Εβραϊκού λόμπι να ήταν καταλυτικός (το εβραϊκό λόμπι βοήθησε την εκλογή Τραμπ )

Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που χαιρέτησε την ενεργεία Τραμπ μόλις λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση .

Συνεχεία άρθρου μετά από Φώτο 

3.Πολυ πιθανόν ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών  να παρασύρθηκε από τους υψηλόβαθμούς αξιωματούχους του Λευκού οίκου και στρατηγούς ,ταυτόχρονα όμως ο Ν.Τραμπ με την ενέργεια του στην Σύρια πέτυχε τον κατευνασμό  της στρατιωτικής ηγεσίας η οποία ήταν εξαιρετικά ανήσυχη από την μέρα που πήρε τα ηνία του λευκού οίκου ο κ Τραμπ .

 

4.Η επαρχία Ιτλιλ είναι η μόνη επαρχία όπου και δεν ελέγχουν οι Συριακές και Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθώς η υπόλοιπη Δυτική Συρία είναι κάτω από τον έλεγχο τους οπόταν το συμπέρασμα που μπορούμε  να εξάγουμε είναι ότι η συγκεκριμένη ενέργεια κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν .

 

5.Ηχηρα Μηνύματα σε βόρειο Κορέα και αντίστοιχα σε Κίνα με απώτερο σκοπό η νέα κυβέρνηση να τονίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει κόκκινες γραμμές και δεν είναι διαθεμένες για υποχωρήσεις πέραν αυτών ,αλλά αντίθετα η αντίδραση από μέρους τους θα είναι άμεση .

 

6.προβλήματα όπου εσκεμμένα δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση Ομπάμα με σκοπό να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων και ίσως ακόμα και σε  μελλοντική ρήξη τις δυο υπερδυνάμεις ,αυτό υπογραμμίστηκε  αρκετές φορές από πλευράς Ρωσίας δια στόματος κ Σεργκει Λαβρόφ  στην συναναντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του κ Ρεξ Τηρλεσον στην Μόσχα .

Συνεχεία άρθρου μετά από Φώτο 

7.Καλη ευκαιρία για δοκιμή της αποτελεσματικότητας των Αμερικανικών οπλικών συστημάτων και των αντίστοιχων Ρώσικων αεράμυνας σε πραγματικες συνθηκες μαχης.

 

8.Ανακατανομη ισχύος, ο Τραμπ στην Συρία είναι παρών και φυσικά θέλει μερίδιο απ την πίττα ,  δεν πρόκειται να εγκαταλείψει έτσι εύκολα και πιέζει ούτως ώστε να μοιραστούν εκ νέου οι ζώνες επιρροών στην Συρια .

 

9.Τα εσωτερικά προβλήματα με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και γενικότερα με το βαθύ αμερικανικό κράτος που ίσως να είχαν εξασκήσει αφόρητες πιέσεις στην νέα κυβέρνηση Τραμπ .

 

10.Διαφοροποηση από την προηγμένη κυβέρνηση Ομπάμα όπου και στο Συριακό ήταν διστακτική ,η πυραυλική επίθεση επικοινωνιακά δείχνει   αποφασιστικότητα εκ μέρους  Ν.Τραμπ .

Συνεχεία άρθρου μετά από Φώτο 

11.και κυρίως ο Ν.Τραμπ ήθελε να αποδείξει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι μαριονέτα του Πούτιν όπως παλαιότερα είχε κατηγορηθεί ο ίδιος όπως και ο Τσάρος της Ρωσίας για την δήθεν ανάμιξη του στις Αμερικανικές εκλογές και την βοήθεια που υποτίθεται ότι είχε προσφέρει στο πρόσωπο του νέου Προέδρου των ΗΠΑ .

 

εκτίμηση μας είναι ότι πολύ σύντομα η όλη κατάσταση θα αποκλιμακωθεί καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Πρόεδρος Τραμπ έχουν πολύ περισσότερα να μοιράσουν για το κοινό καλό με την Ρωσική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο Πούτιν αντί να χωρίσουν και να οδηγήσουν ολόκληρη την περιοχή σε χάος και αστάθεια.

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από την τελευταία επίσκεψη του Αμερικάνου ΥΠΕΞ στην Μόσχα και τις δηλώσεις των δυο κορυφαίων διπλωματών, το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι : Ναι υπάρχουν μεν διάφορες και αρκετά σημεία τριβής των δυο υπερδυνάμεων αλλά και οι δυο θα καταβάλουν προσπάθειες για να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια .

 

Όσο για την χημική επίθεση και ποια είναι η αλήθεια δυο πράγματα μπορεί να συνέβησαν  :

 

Α)Το πιο πιθανόν η χημική επίθεση ήταν ένα καλοστημένο  false flag attack από μέρους των  ΗΠΑ 

Β)Έκτος εάν πράγματι ο Συριακός στρατός έκανε την επίθεση χωρίς να γνωρίζει ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε αποθήκη των τζιχαντιστων με αρκετά αποθέματα χημικών 

 

Ο Συριακός στρατός και ο Σύρος πρόεδρος δεν είχαν κανένα λόγο χτυπήσουν και να προκαλέσουν διεθνή κατακραυγή όπως και ταυτόχρονα τις  ΗΠΑ ειδικά την δεδομένη χρονική στιγμή όπου και τα πράγματα εξελίσσονται υπέρ των πρωτου .

Συνεχεία άρθρου μετά από Φώτο 

Οι Τούρκοι φυσικά επωφελούνται  στο σενάριο όπου η κατάσταση με τις ΗΠΑ κλιμακώνεται καθώς μια Σύρια χωρίς ενα Ασσαντ θα είχε σημαντικά οφέλη για τους Τούρκους.

Βασικός λόγος είναι οι δυνάμεις οι οποιες πολεμούν κατά του νόμιμου κράτους και του Ασσαντ έχουν στενούς δεσμούς με την μουσουλμανική αδελφότητα, κατ επέκταση αυτό θα σήμαινε την πρόσβαση και επιρροή του ίδιου του Ερντογαν στην Συρία, μιας και η μουσουλμανική αδελφότητα είναι το αδελφό κόμμα του Κόμματος δικαιοσύνης και ανάπτυξης (βλέπε το Κόμμα του Ερντογαν ) καθώς ο τούρκος πρόεδρος θεωρεί ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση με το Κουρδικό όπως αυτή διαμορφώνεται .

 

Στο Προηγούμενο μας άρθρο μπορείτε να δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το POLITICS REVEAL τι ειπώθηκε στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ κ Ρ.Τηρλεσον  στην Μόσχα με τον κ Σ.Λαβροφ ,η Συνάντηση έγινε  υπό την σκιά της πυραυλικής επίθεσης

Πατήστε εδώ https://politicsreveal.com/2017/04/13/%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BE-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B5/

 

 

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives