Διάταγμα υπουργού Υγείας με τα Μέτρα για Εκπαίδευση & Υποδομές μεταναστών

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Διάταγμα υπουργού Υγείας με τα Μέτρα για Εκπαίδευση & Υποδομές μεταναστών

 

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην επίσημη εφημερίδα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει, τα μέτρα που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τις υποδομές μεταναστών.

Πρόκειται, συγκεκριμένα για το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 10) του 2021, το οποίο τίθεται σε ισχύ με τη δημοσίευσή του.

Προβλέπεται ότι «η λειτουργία των ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης, των ιδιωτικών και δημόσιων νηπιαγωγείων, βρεφοκομικών σταθμών, συμπεριλαμβανομένης και της προδημοτικής, των ειδικών σχολείων και των ειδικών μονάδων των δημόσιων σχολείων διενεργείται με φυσική παρουσία».

Η λειτουργία, προστίθεται, «των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, περιλαμβανομένων των Εσπερινών και των αντίστοιχων τάξεων των ιδιωτικών Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, διενεργείται με φυσική παρουσία και από την 8η Μαρτίου 2021, απαιτείται από τους μαθητές/μαθήτριες η προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικής διαγνωστικής ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση».

Νοείται, διευκρινίζεται, ότι, όσοι μαθητές/μαθήτριες δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικής διαγνωστικής ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, είτε για οποιοδήποτε ιατρικό λόγο αδυνατούν να μετάσχουν με φυσική παρουσία στο σχολείο, τυγχάνουν εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης

Νοείται περαιτέρω, προστίθεται, ότι, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ως αρμόδια αρχή, «δύναται να ρυθμίζει τη φυσική παρουσία εκπαιδευτικού και άλλου προσωπικού στα δημόσια σχολεία για την ομαλή λειτουργία της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Το διάταγμα προβλέπει επίσης ότι «η λειτουργία των γυμνασίων και των αντίστοιχων τάξεων των ιδιωτικών Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης διενεργείται με εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι και την 15η Μαρτίου 2021 και από την 16η Μαρτίου 2021 διενεργείται με φυσική παρουσία και απαιτείται από τους μαθητές/μαθήτριες η προσκόμιση πιστοποιητικού αρνητικής διαγνωστικής ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση».

Νοείται, αναφέρεται, ότι, όσοι μαθητές/μαθήτριες δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικής διαγνωστικής ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, είτε για οποιοδήποτε ιατρικό λόγο αδυνατούν να μετάσχουν με φυσική παρουσία στο σχολείο, τυγχάνουν εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης:

Νοείται περαιτέρω ότι, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ως αρμόδια αρχή, δύναται να ρυθμίζει τη φυσική παρουσία εκπαιδευτικού και άλλου προσωπικού στα δημόσια σχολεία για την ομαλή λειτουργία της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το διάταγμα συνεχίζει αναφέροντας ότι «η λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων διενεργείται με εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση».

Διευκρινίζεται ωστόσο πως «νοείται ότι, σε περιπτώσεις όπου είναι άκρως απαραίτητη η φυσική παρουσία φοιτητών ή ακαδημαϊκών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, είτε για ερευνητικούς σκοπούς, είτε για σκοπούς διεξαγωγής εργαστηριακών μαθημάτων για προετοιμασία των φοιτητών για εξετάσεις δύναται να διεξάγονται εργαστηριακά μαθήματα ή να πραγματοποιείται ερευνητική εργασία με φυσική παρουσία, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Σε σχέση με τις δομές μεταναστών, με ισχύ από την 8η Μαρτίου 2021, «επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος από τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας αιτητών ασύλου, τηρουμένων των προνοιών του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 9) του 2021».

Προστίθεται ότι «νοείται ότι, τα πρόσωπα που εμπίπτουν στις πρόνοιες της παρούσας παραγράφου οφείλουν να κατέχουν πιστοποιητικό αρνητικής διαγνωστικής ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, σε εβδομαδιαία βάση».

Προβλέπεται επίσης ότι «απαγορεύονται τα επισκεπτήρια σε νοσηλευτήρια, κλινικές, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, εξαιρουμένων κατεπείγουσων και εξαιρετικών περιπτώσεων, κατόπιν έγκρισης του Διευθυντή του ιδρύματος».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives