(+ΒΙΝΤΕΟ)Τουρκία- Σε Κατάσταση Σοκ- H Επόμενη Μέρα Άρχισαν τα Οργανα(Ολες οι Λεπτομέρειες )

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

18/04/17 at  22:53

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

(+ΒΙΝΤΕΟ)Τουρκία- Σε κατάσταση Σοκ- η Επόμενη Μέρα Άρχισαν τα όργανα ..(όλες οι λεπτομέρειες )

 

Σε σκοτεινά μονοπάτια φαίνεται ότι μπαίνει  η Τουρκία μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καθώς οι διαδηλώσεις κατά του αποτελέσματος και οι συλλήψεις είναι σε ημερησία διάταξη.

Εισαγγελέας έχει ζήτηση την ποινική δίωξη δημοσιογράφου ο οποίος αρθρογραφεί στην Τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριετ κ Τζεμ Κουτσιουκ .Ο κ Κουτσιουκ με ανάρτηση του στο Τουιτερ αναφέρει ότι θα πρέπει να ετοιμαστούν για πόλεμο καθώς η διαφορά του ναι και όχι είναι μικρή .Η Τζουμχουριετ είναι η κυρία εφημερίδα που εκφράζει την αντιπολίτευση .

Συνεχεία άρθρου μετά από Φώτο

Σε άλλη είδηση η αντιπολίτευση κατήγγειλε καλπονοθεία όπου και εξαιτίας αυτού  σε όλες τις μεγάλες πόλεις  οργανώθηκαν  διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

Η αφορμή ήταν το γεγονός ότι μη σφραγισμένα ψηφοδέλτια θεωρήθηκαν έγκυρα, πιο συγκεκριμένα σε εκλογικό κέντρο που εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν 300 , ψήφισαν 240 και βρέθηκαν έγκυρα ψηφοδέλτια 330

 

Εκτιμάται ότι εάν συνεχιστούν οι διαδηλώσεις εναντίων του Ερντογαν η χώρα θα οδηγηθεί σε με μαθηματική ακρίβεια σε εμφύλιο .Οι διαδηλώσεις αυξάνονται σε αριθμό και σε όγκο .Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αποφεύγουν να αναφέρουν οτιδήποτε σχετικό με τις διαδηλώσεις .

Συμφώνα με έγκυρες πληροφορίες το επόμενο βήμα από πλευράς κυβέρνησης θα είναι να παρθούν δραστικά μέτρα με σκοπό να περιοριστούν η φωνές διαμαρτυρίας κατ επέκταση οι διαδηλώσεις .

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί τους παρατηρητές ότι εσκεμμένα ρίχνουν λάδι στην φωτιά με τις δηλώσεις τους περί καλπονοθείας και ότι αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της χώρας , σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής Αυστριακός παρατηρητής σε έκθεση του ανέφερε ότι το αποτέλεσμα έχει μολυνθεί κατά 2.5 εκατομμύρια ψήφους υπέρ του ναι .

 

Το 80% των άκυρων ψηφοδελτίων ανήκουν σε ψηφοφόρους το όχι επίσης σημαντικό  είναι και ποσοστό του Όχι των εποίκων στα κατεχόμενα που αγγίζει το 55%και το 45% Ναι .

Οι Τούρκοι επιμελώς απόφευγαν την ανακοίνωση του ακριβές αριθμού των εποίκων στα κατεχόμενα , τα σχέδια τους όμως ανατράπηκαν από την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος το όποιο έχει έως έξεις :

 

Ποσοστό Συμμετοχής 41.6% 

Σύνολο καλπών    75

Ανοίχτηκαν και οι 75

Σύνολο Εγγεγραμμένων ψηφοφόρων : 104,507 

Ψήφισαν 43,479

Έγκυρα  42,549

 Άκυρα    930

Ψήφισαν ΝΑΙ 45%

Ψήφισαν ΟΧΙ 55%

 

Στο στρατόπεδο Ερντογαν  επικρατεί  το αίσθημα ήττας και μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί το γεγονός ότι μεγάλα εκλογικά κέντρα όπου σε αυτά ψηφίζουν τα σώματα ασφαλείας και οι οικογένειες τους προτίμησαν το όχι .

 

Στο εξωτερικό η κατάσταση δεν είναι καλύτερη καθώς ο Λευκός οίκος απόφυγε να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και απλά έστειλε τα συγχαρητήρια του αργά το βράδυ της δευτέρας .

 

Η κομισιόν σε δήλωση  της απαίτησε από την Τουρκία να επιτρέψει διαφανή εξέταση για το αδιάβλητο του αποτελέσματος και η Ε.Ε ξεκαθάρισε ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα σήμαινε το τέλος της ενταξιακής πορείας της Τουρκιάς, επισης  τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τηρούν ουδέτερη στάση .

 

Ακολουθούν βίντεο από τι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας απο ολη την επικρατεια της χωρας 

 

 

 

 

Πηγή Τούρκικος τύπος

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives