Ως Ουτω Καλουμενη η ΚΔ – Ικανοποιημενοι οι Τουρκοι

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του  Σάββας Πέτρου  Ταγματάρχης ε.α.

Ως Ούτω Καλουμένη η ΚΔ – Ικανοποιημένοι οι Τούρκοι

Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό τύπο οι Τούρκοι είναι ικανοποιημένοι με την ομιλία του Τούρκου ΥΠΕΞ κου Τσαβουσογλου, την οποία προσφώνησε στην σύνοδο, και με την οποία ανέτρεψε την θέση του Αναστασιάδη ως αντιπρόσωπο της Ε/Κ κοινότητας και ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Τσαβούσογλου αποκάλεσε την ΚΔ ως ούτω καλουμένη.

Με το τελετουργικό στην σημερινή διάσκεψη, τονίζουν ότι έχει  τηρηθεί η συμφωνία για την τήρηση της σύνθεσης της διάσκεψης. Επιπλέον υπογραμμίζουν ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έχει προσφωνήσει τους δυο Κύπριους Ηγέτες ως Excellency. Στην διάσκεψη, εκτός από τις τρεις εγγυήτριες χώρες θα βρίσκεται και η εκπρόσωπος της ΕΕ με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Αναφέρουν πως οι θέσεις της Τουρκίας για την συνέχιση των εγγυήσεων είναι άνευ όρων, και χαρακτηρίζουν με τον ίδιο τρόπο και τις θέσεις της Ελλάδος, η οποία θέλει την πλήρη κατάργηση τους. Επισημαίνουν το γεγονός ότι και ο Αναστασιάδης ταυτίζεται με τις θέσεις της Ελλάδος, αλλά είναι αδύνατον να υποχωρήσει με την παραμονή να είναι μέσα σε χρονοδιαγράμματα

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives