(+ΦΩΤΟΣ)Τουρκία-Προκλήσεις με Φόντο το Ενεργειακό και το Αιγαίο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

25/04/17 at  05:15

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

Τουρκία-Προκλήσεις με Φόντο το Ενεργειακό και το Αιγαίο

 

Ο τούρκος καθηγητής και πρόεδρος του κέντρου μελετών γεωπολιτικής και ενέργειας Ογουσαν Ακιενερ δήλωσε ότι ότι η Τουρκία σύντομα  θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο .

 

Η Τουρκία αποστέλλει και δεύτερο ερευνητικό πλοίο στην περιοχή μας με το όνομα Ορουτ Ρεις για έρευνες με στόχο τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και πετρελαίου .

Η δηλώσεις του κ Ακιενερ τελειώνουν με την αναφορά του στο ότι οι εταιρίες που κέρδισαν τον διαγωνισμό για την εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων δεν πρόκειται να χάσουν τα δικαιώματα τους .

 

Το εν λόγω κέντρο μελετών είναι από τους βασικούς συμβούλους του Τούρκου Υπουργού ενέργειας Μμεατ Αλμπαιρακ ο οποιος είναι και σύζυγος μιας εκ των τριών θυγατέρων του Τούρκου Πρόεδρου Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν .

Συνέχεια άρθρου μετά την Φώτο – Ο τούρκος καθηγητής και πρόεδρος του κέντρου μελετών γεωπολιτικής και ενέργειας Ογουσαν Ακιενερ

Σε αλλές δηλώσεις ο  τούρκος υπουργός ενέργειας δήλωσε ότι το Μπαρπαρος άρχισε την διεξαγωγή ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 21 Απριλίου μέχρι και τις 31 Μαΐου ,συνέχισε αναφέροντας ότι σύντομα η Τουρκία θα στείλει και το άλλο ερευνητικό της πλοίο Ορουτς Ρεις .

Συνέχεια άρθρου μετά την Φώτο – Ο Τουρκος Υπουργος Ενεργειας και γαμπρος του Ερντογαν 

Οι προκλήσεις από την Τουρκία δεν φενεται να σταματάνε εδώ , τις τελευταίες μέρες έντονες είναι οι αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για την επίσκεψη του Ελλαδιτη υπουργού Άμυνας και ΑΓΕΣ  στην Καλολυμνο .

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρ Ισικ προεβει σε διαμαρτυρία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το νησί είναι υπό Ελληνική κατοχή και αναφέρει ακόμα ότι<< οι Έλληνες κατακτητές ψήνουν αρνί στο νησί μας >>

Συνέχεια άρθρου μετά την Φώτο

Εκτίμηση  μας είναι ότι με την έμφαση που δίνουν  οι  Τούρκοι  πιο πάνω  υποδηλώνει ότι κάτι ετοιμάζουν , αυτό άλλωστε αφήνουν να νοηθεί μέσα από την δημοσιοποίηση της επίσκεψης στην καλολυμνο

 

Σε άλλη είδηση το αιματοκύλισμα στην Τουρκία δεν φαίνεται να τελειώνει  καθώς σε σύγκρουση με τους αντάρτες του ΠΚΚ έχουν σκοτωθεί ένας Υπολοχαγός και ένας Αρχιλοχίας ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από αναρρωτική άδεια όπου και είχε τραυματιστεί.

 

Σε είδηση της τελευταίας στιγμής ο εγκάθετος της Αγκύρας στα κατεχόμενα Μουσταφά Ακκυντζι καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προετοιμάσει τους Ελληνοκύπριους για την επερχόμενη λύση .

 

 

Πηγή Τούρκικος τύπος

 

 

 

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives