Τσαβουσοβλου- Ευθύνες στην Ελληνοκυπριακή Πλευρά

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

08/03/17

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

Τσαβουσοβλου- Eυθύνες στην Ελληνοκυπριακή Πλευρά

 

Σε δηλώσεις του για το Κυπριακό ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μελβουτ Τσαβοσοβλου κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά για την στάση της και αναφέρει ότι το κυρίως πρόβλημα είναι η άρνηση της να αποδεχθεί αυτό που έχει συμφωνηθεί δηλαδή την πολιτική ισότητα .

Συγκεκριμένα αναφέρει : 

“Εάν οι Ελληνοκύπριοι αποδεχθούν τις παγωμένες διαφωνίες θα επιτευχθεί λύση “ 

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός  δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στο θέμα που προέκυψε από τουρκικής πλευράς σχετικά με το ψήφισμα της κυπριακής βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα το οποίο και παρουσίαζαν έως τον λόγο όπου αποχώρησε η τουρκοκυπριακή πλευρά από τις συνομιλίες για το κυπριακό.

Ο κ Τσαβοσοβλου συνεχίζει με την εκτίμηση ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται την πολιτική ισότητα (ενώ την είχαμε αποδεχθεί )  την δεδομένη χρονική στιγμή λόγω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών της Ελληνοκυπριακής πλευράς .

Ταυτόχρονα η κατεχόμενη Λευκωσία έχει γεμίσει με προεκλογικές πινακίδες οι οποίες καλούν τους Τούρκους εποίκους  υπέρ του ναι (βλέπε δημοψήφισμα Ερντογαν στις 16 Απριλίου ) και σε συγκέντρωση της οποίας θα είναι ομιλητής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και ηγέτης του κόμματος δικαιοσύνης και ανάπτυξης Βιναλι Γιλτιριμ .

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives