Το Κυπριακό για Αρχάριους (μέσα από τρεις ερωτήσεις ! )

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

 

12/03/17

Του Chris Constantin B.A Business Studies   

Το Κυπριακό για Αρχάριους (μέσα από τρεις ερωτήσεις ! ) και η Λυση των Προβληματων του Ελληνισμου

 

Ανυπόστατες κατηγορίες για τον Εθνάρχη Μακάριο η για τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή όπως κάποιοι κύκλοι ισχυρίζονται θα πρέπει εκλείψουν και θα πρέπει να πάψει η εσκεμμένη προσπάθεια για διχασμό του λαού .

Οι δυο πιο πάνω μεγάλοι άνδρες δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή , φυσικά και έκαναν λάθη όπως όλοι οι ηγέτες όλων των εποχών αλλά το να κρίνουμε με σημερινή πληροφόρηση και δεδομένα  είναι άδικο ,φυσικά και οι δυο  αγαπούσαν την πατρίδα

 

Βρισκόμαστε στο έτος 2017 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ/ΑΛΗΘΕΙΕΣ 

 

  1. Γιατί η Τουρκία έκανε την εισβολή στην Κύπρο;

 

Η εισβολή στην Κύπρο έγινε γιατί γεωστρατηγικά η Κύπρος είναι σημαντική  για την Τουρκία .

Η εισβολή δεν έγινε για κανένα τουρκοκύπριο άλλωστε η καλύτερη παραδοχή είναι από μέρους της ίδιας της ηγεσίας της Τουρκίας η οποία κατά καιρούς  το δηλώνει ολοφάνερα  !

 

Τουγρουλ Τουρκες Αντιπρόεδρος Τουρκίας 26/01/17

<<Ακομη και σε περίπτωση που δεν ζούσε ούτε ένας Τούρκος στην Κύπρο η Τουρκία θα είχε μια υπόθεση που ονομάζεται Κυπριακό και δεν πρόκειται να παραιτηθεί από αυτή την υπόθεση>>

 

Αχμετ Νταβούτογλου  πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας   Στρατηγικό βάθος σελ 278 Τρίτη προς Τετάρτη παράγραφο 

<< Έστω και εάν δεν υπήρχε ένας Μουσουλμάνος/Τούρκος στην Κύπρο η Τουρκία οφείλει να διατηρεί ένα Κυπριακό >>

 

 

 

2.Γιατι οι μεγάλες δυνάμεις επέτρεψαν στην Τουρκία να εισβάλει στην μεγαλόνησο ;

 

Οι μεγάλες δυνάμεις έδωσαν το πράσινο φως γιατί δια μέσου της Τουρκίας εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους : Α)στην μέση Ανατολή και Β) ήθελαν να κρατούν ένα ανατολικό ζήτημα ανοιχτό  τα δυο πιο πάνω δεν υφίσταται πλέον στον βαθμό εκείνο όπως Τότε -74) κατ επέκταση η Τουρκία επέτρεπε να ικανοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό  βαθμό !

 

 

3.Ποτε θα έχουμε μια πραγματικά  καλή λύση (δίκαιη -βιώσιμη -λειτουργική για όλους μας ) του Κυπριακού Ζητήματος ; 

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο  τα Γεωπολιτικά δεδομένα αλλάζουν και βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο όπου τα ισοζύγια δυνάμεων αλλάζουν μαζί με αυτά και οι πιθανότητες να έχουμε μια καλή λύση στο σύντομο μέλλον πάμε τώρα στην ερώτημα μας ποτέ Θα έχουμε μια καλή λύση ;

.Ποτέ Θα έχουμε μια καλή λύση ;

 

Α . Όταν λυθεί το ανατολικό ζήτημα

 

Όταν λυθεί το ανατολικό ζήτημα και οι δυο υπερδυνάμεις ΗΠΑ /ΡΩΣΙΑ  λειτουργήσουν συλλογικά με μια συμμαχία η οποία θα λειτουργεί έως αντιστάθμισμα του κινεζικού δράκου ο οποίος το μέγεθος του δεν τον καθιστά διαχειρισιμο από τις μεγάλες δυνάμεις ξεχωριστά .

 

Τι είναι το Ανατολικό ζήτημα ;

 

Ανατολικό Ζήτημα , όσο πιο κοντά έρχεται η ΗΠΑ με την Ρωσία τόσο μας συμφέρει

Οι  δυτικές  δυνάμεις “συντηρούσαν και ήθελαν  μια δυνατή  Τουρκία(στενά ) με σκοπό να κρατά την Ρωσία μακριά απ την Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο .

Από τον καιρό της μεγάλης Αικατερίνης η Ρωσία ήθελε να βγει στην Μεσόγειο -χώρα που δεν έχει υπεροχή στην θάλασσα, ή τουλάχιστον ανοιχτές θάλασσες δεν νοείται ”’Μεγάλη Δύναμη”’. Εξ ου και η λύσσα της Τουρκιάς για την ΑΟΖ. Η οικονομική πτυχή είναι το ένα (μικρό) σκέλος…

Χώρες με ανοιχτές θάλασσες υπήρξαν σε στιγμές της ιστορίας τους Αυτοκρατορίες ,το ανατολικό ζήτημα υφίσταται εδώ και 200 χρόνια , με την εκλογή Τραμπ οι δυο υπερδυνάμεις έρχονται όλο και πιο κοντά  άρα ποιος  ο λόγος να κρατούν την Τουρκία έως middle man ο οποίος συνεχώς δημιουργεί προβλήματα.

Συνεχεία άρθρου μετά την Φώτο

Β. Κουρδικό κράτος

 

 Όταν θα δημιουργηθεί Κουρδικό κράτος το οποίο θα λειτουργεί ως αντίβαρο έναντι της Τουρκίας και δια μέσου αυτού θα εξυπηρετούνται τα αμερικανικά συμφέροντα  στην μέση Ανατολή , την ίδια στιγμή ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή μειώνεται και η Τουρκία δεν θα είναι τόσο αναγκαία όπως το παρελθόν , είδη αυτό που βλέπουμε στους δεκτές μας (βλέπε Συρία) με τις αμερικανικές δυνάμεις να υποστηρίζουν πλέον ανοιχτά τους κούρδους μαχητές υποδηλώνει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σύμφωνες για την δημιουργία ενός αυτόνομου ανεξάρτητου κουρδικού κράτους ( βλέπε κούρδοι του  Ιράκ -Σύριας -Τουρκίας )

Συνεχεία άρθρου μετά την Φώτο

 

Γ. Η Γεωστρατηγική αναβάθμιση της Κύπρου/Η Κύπρος έως ενεργειακός κόμβος 

 

Ο Παράγοντας Ισραήλ λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις σχέσεις ΗΠΑ -Ισραήλ έστω και εάν φαίνεται ότι τα βρήκαν με τη Τουρκία το Ισραήλ πήρε μια γερή δόση νεοθωμανισμού και αγωγός δεν πρόκειται να περάσει δια μέσω Τουρκίας γιατί :

Α ) η ενεργειακή πολιτική του Ισραήλ με κανένα τρόπο δεν θα καταστεί  έρμαιο στα χέρια της Τουρκιάς

Β) το μόνο άνοιγμα του Ισραήλ στην θάλασσα είναι η Κύπρος , το Ισραήλ είναι περικυκλωμένο από αραβικά κράτη άρα το Ισραήλ είναι εναντίων σε ένα ενδεχόμενο λύσης του κυπριακού δια της διζωνικής οδού (βασικότερος λόγος η Τουρκία ) αυτά θα έχουν έως αποτέλεσμα γεωστρατηγικά να αναβαθμιστεί η Κύπρος με ένα αγωγό προς Ευρώπη

Συνεχεία άρθρου μετά την Φώτο

Δ.Ο παράγοντας Κυπριακή και Ελληνική ηγεσία .

 

Θα χρησιμοποιήσω μια φράση του Τσάρου << ο πνιγμένος θα πρέπει να θέλει να γλιτώσει >>

Όταν βρεθεί ο ηγέτης εκείνος ο οποίος θα διεκδικήσει τα αυτονόητα και θα υπερασπιστεί αυτόν τον τόπο με μια νέα στρατηγική και όχι την υφιστάμενη η οποία απότυχε παταγωδώς εδώ και 43 χρόνια .

Η  μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας αυτής είναι το γεγονός ότι κάθε φορά βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση (βλέπε σχέδιο Αναν 2004) το Αναν όπως και το κάθε Αναν είναι  οι καρποί της υφιστάμενης στρατηγικής γραμμής μας στο κυπριακό εδώ και 43 χρόνια !

Κακά  τα ψέματα αλλά κανένας δεν θα βοηθήσει εάν οι ίδιοι μας δεν βοηθήσουμε τον εαυτό μας με τους ηγέτες που εμείς εκλέγουμε δια της ψήφου μας .

Τα σοβαρά κράτη δεν λειτουργούν βάση  φιλίας αλλά βάση συμφερόντων και κανένας ξένος δεν θα μας αγαπήσει ξαφνικά .

Αγαπητοί μου φίλοι πραγματικά Δεν μου κάνει διαφορά εάν στην βάση  Παπανδρέου στην Πάφο  είναι μια μοίρα από μαχητικά F16 η sukhoi 24 .

Μπορεί  να θαυμάζω τον τσάρο έως ένα χαρισματικό ηγέτη και  πατριώτη πάνω απ όλα , ίσως ναι η ρωσική κουλτούρα να είναι πιο κοντά στα κυπριακά/Ελληνικά  δεδομένα  αλλά αυτό δεν Λέει κάτι ,  δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι εδώ , εκείνο που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι εκείνος που είναι εδώ να υποστηρίζει τα συμφέροντα του τόπου μας  και ας κάνει την δουλειά του .

Όπως έχω προαναφέρει οι χώρες δεν έχουν φιλίες αλλά συμφέροντα …

Δεινώ και παίρνω ανταλλάγματα , έτσι λειτουργούν τα κράτη οπόταν ας αφήσουμε τους συναισθηματισμούς στην άκρη και ας επικεντρωθούμε στην ουσία που είναι ο ίδιος μας ο εαυτός .

 

Η μεγαλύτερος εχθρός μας  είναι η ηττοπάθεια , οι Ισραηλίτες κάποτε δεν είχαν κράτος ,εάν εφάρμοζαν τις στρατηγικές και είχαν την νοοτροπία μας τώρα δεν θα υπήρχε το κράτος του Ισραήλ .

Συνεχεία άρθρου μετά την Φώτο

 

Μικρή ανακεφαλαίωση : Καλή λύση του κυπριακό θα υπάρξει όταν :

 

Α. Λυθεί το ανατολικό ζήτημα 

Β. Δημιουργηθεί κουρδικό κράτος

Γ.  Γεωστρατηγικη αναβάθμιση της Κύπρου με αγωγό προς Ευρώπη 

Δ.  Βρεθεί ο κατάλληλος ηγέτης 

 

Συνεχεία άρθρου μετά την Φώτο

Οι εξελίξεις τρέχουν και κάποιοι βιάζονται για κλείσιμο του κυπριακού ,Γεωπολιτικά  τώρα η περιοχή μας  φλέγεται  και  τα δεδομένα στο τραπέζι αλλάζουν υπέρ μας άρα γιατί συνθηκολογήσουμε τώρα ; Γιατί τώρα όπου όλα αλλάζουν και να δώσουμε διέξοδο στην Τουρκία με τα τόσα προβλήματα ,γιατί να παραδοθούμε από την στιγμή όπου τα νέα δεδομένα θα μας επιτρέψουν  πιθανότητες για μια καλύτερη λύση ;

 

 

Εκείνη την περίοδο(1974) τα γεωπολιτικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων ηταν τέτοια τα οποία επέτρεψαν να διαμορφωθούν κάποια δεδομένα εις βάρος μας και έτσι έγινε !

 

Τώρα με τα νέα δεδομένα στο τραπέζι τα ίδια εκείνα συμφέροντα θα λειτουργήσουν υπέρ μας.

θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες δια ένα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Κύπρο μας- όλοι μας ενωμένοι .

 

Υπάρχει ελπίδα για τον Ελληνισμό -Ψηλά το κεφάλι και να θυμάστε: Για Χάριν του βασιλικού ποτίζεται τζαι η γλάστρα !  

Οψόμεθα…

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives