Τουρκία-Να Φύγει το ΝΑΤΟ από Αιγαίο,Τι σχεδιάζουν άραγε οι τούρκοι ;

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

 

Τουρκία-Να Φύγει το ΝΑΤΟ από Αιγαίο

 

 

Η Τουρκία Σε αιγαίο και Κύπρο προσπαθεί να εξαγοράσει τους εθνικιστές της Τουρκίας

Ύποπτες οι κινήσεις της Τουρκίας σε ΑιγαίοΤι σχεδιάζουν  άραγε οι τούρκοι ;

 

Η Τουρκία κάλεσε το ΝΑΤΟ να αποσύρει την ναυτική του δύναμη από το Αιγαίο , από τις αρχές του 2016 επιτηρεί και απαγορεύει στους μουσουλμάνους πρόσφυγες να μεταβούν  στα Ελληνικά νησιά .

 

Η ενόχληση των Τούρκων καταγράφεται διότι τα πλοία της νατοϊκής δύναμης ενεργούν  σύμφωνα με τους χάρτες του Αιγαίου οπου και  η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ,στους χάρτες περιλαμβάνονται οι 16 βραχονησίδες που αναφέρονται έως ελληνικής κυριαρχίας ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία θέλει παράνομα να παρουσιάζονται υπό την κυριαρχία της .

 

Στο αίτημα της Τουρκίας ακόμα αναφέρεται ότι η Τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε το σύνολο των προσφύγων που προσπάθησαν να μεταβούν Στην Ελλάδα .

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι  η αποτροπή ήταν της τάξεως του 90% ενώ την ίδια στιγμή αποτροπή από μέρους της Ελλάδας ήταν 7% και των νατοϊκών πλοίων μόλις στα  3% .

 

Ταυτόχρονα η Τουρκία Ξεκίνησε έρευνες στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο με το ωκεανογραφικό σκάφος Τσεσμε

 

 

Άξιον αναφοράς είναι και το γεγονός ότι δυο καταζητούμενοι από την Τουρκία έχουν παραδοθεί   στις ελληνικής αρχές στην Ορεστιάδα , Και οι δυο συμπεριλαμβάνονταν  στην ομάδα η οποία θα δολοφονούσε τον  Τουρκο προεδρο Ρετζεπ Ταγιπ Ερτογαν  Στις 15 Ιουλίου κατά την  διάρκεια του το τούρκικου πραξικοπήματος

 

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives