Τουρκία-Ελιγμό 180 Μοίρες στο Συριακό

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

08/03/17

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

Τουρκία-Ελιγμό 180 μοίρες στο Συριακό

 

Κάνουν πίσω οι τούρκοι στην Συρια

Αναδιπλώνεται ο Ερντογαν και θέτει νέες στρατηγικές και στόχους με φόντο την νέα Συρία όπως αυτή διαμορφώνεται 

 

Ελιγμό 180 μοιρών ετοιμάζει η Τουρκία η οποία θα επιδιώξει συμμαχία με τον Μπεσιαρ Άσσαντ με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία της Σύριας , στην συμφωνία θα περιλαμβάνονται και τα κουρδικά καντόνια .

Το πιο πάνω σενάριο διέρρευσε από την συνάντηση που είχαν οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ και ΤΟΥΡΚΙΑΣ  στην Αταλια της Σύριας .

 

Απ ότι φαίνεται Αλλάζει τροπάριο ο πρόεδρος της Τουρκία Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν ο οποιος ενώ  μια βδομάδα πριν ανακοίνωνε την επίθεση του Τουρκικού στρατού για κατάληψη της Μεμπιτς είδε την αντίδραση των Ρωσικών και Αμερικανικών δυνάμεων να τάσσονται Δυτικά και αντίστοιχα Βόρεια της πόλης ο τούρκος πρόεδρος το ξανασκέφτηκε και έκανε πίσω βάζοντας την ουρά στα σκέλια χαρακτηριστικά όπως ανάφεραν και Τουρκικές πηγές .

Με απλά λόγια η Τουρκία του Ερντογαν είναι έτοιμη να ακύρωση τον στρατηγικό της στόχο που ήταν η απομάκρυνση της νόμιμης κυβέρνησης της Σύριας και πιο συγκεκριμένα του πρόεδρου της Μπεσιαρ Ασσαντ .

 

Όπως αναφέραμε πιο πάνω πρωταρχικός στόχος του Τούρκου προέδρου ήταν η απομάκρυνση του Σύρου ομολόγου του που για να το πετύχει αυτό μέχρι πέρσι εξοπλίζει το ισλαμοφασιστικο  παρακράτος του ΙΣΙΣ με τις τόσες δολοφονίες βιασμούς και βασανιστήρια  στο ενεργητικό του και που για πέντε χρόνια λαφυραγωγούσε τον ορυκτό πλούτο της Σύριας για προσωπικό και οικογενειακό όφελος του ίδιου Ερντογαν

 

Τώρα αυτό που αναμένουμε θα είναι η αντίδραση από μέρους των δυο υπερδυνάμεων ΗΠΑ/ΡΩΣΙΑΣ που μέχρι τώρα και οι δυο στηρίζουν την ίδρυση ενός Κουρδικού κράτους στην Συρία .

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives