Τουρκία- Δέχεται το Ενα Πλήγμα Μετά το Αλλο( UPDATE 2)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

 

Τουρκία- δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο(UPDATE 2)

 

Τουρκία -Μεγάλη Στρατιωτική  Ηττα  

 

Μεγάλη στρατιωτική ήττα έχει υποστεί η Τουρκία τις τελευταίες ώρες στην Συρία μετά το όριο που επέβαλε η Ρωσική Ομοσπονδία στην Αλ Βαβ πόλη κοντά στα Τούρκο Συριακά σύνορα .

 

Οι  επιλογές των τουρκικων ένοπλων δυνάμεων ήταν οι έξεις :

 

1.Να παραμείνουν στην περιοχή και η κατά μέτωπο σύγκρουση με τον Συριακό στρατό που θα είχε έως αποτέλεσμα βαριές απώλειες για τους Τούρκους

 

2.’Άτακτη’ υποχώρηση και εγκατάλειψη της επιχείρησης -Ασπίδα του Ευφράτη.

 

 

Την ουρά στα σκέλια φέρεται να έβαλε ο τούρκος Πρόεδρος Τ.Ερντογαν καθώς επέλεξε την υποχώρηση για  να αναδιπλωθεί στα Τούρκο Συριακά σύνορα όπου και σε ένα μήνα θα είναι παρελθόν πλέον από την περιοχή που όρισε έως ζώνη ασφάλειας στα 97 χιλιόμετρα ούτως ώστε να εμποδίσει την ένωση των Κουρδικών καντονιών του Αρφιν και Κομπανί .

 

Τα κακά για την Τουρκία όμως  δεν  φαίνεται  να σταματάνε εδώ και το τελειωτικό χτύπημα να έρχεται με την Ρωσική μεσολάβηση να επιτυγχάνεται συμφωνία η οποία περιλαμβάνει εκχώρηση έξι περιοχών στους κούρδους.

 

 Από το κακό στο χειρότερο πάνε η Ρώσο -Τουρκικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα με μεγάλα ερωτηματικά να δημιουργούνται  εάν Αναλογιστεί κανείς το  εξαιρετικής σημασίας γεγονός ότι η συμφωνία με τους κούρδους υπογράφτηκε σε Ρωσική βάση και τον προχθεσινό κατά λάθος βομβαρδισμό που είχε έως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 11 .

 

Απ ότι φαίνεται η Τουρκία μόνη χωρίς σύμμαχους ανάκρουσε πρύμνα , πιθανόν η παραμονή της στην Αλ Βαβ να είχε εκατοντάδες νεκρούς και  αρνητικές συνέπειες

για το επικείμενο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives