Τουρκία-Έρευνες σε Ανατολική Μεσόγειο+(Αποκλειστικό-μια από τις αιτίες για απομάκρυνση Νταβουτογλου)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

09/03/17

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

Τουρκία-Έρευνες σε Ανατολική Μεσόγειο 

 

Ο Γαμπρός του Τούρκου Πρωθυπουργού ο οποίος είναι και ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Περατ Αλπαυρακ σε δηλώσεις του από το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και λαμβάνει μέρος σε διάσκεψη για την ενέργεια ανέφερε ότι η Τουρκία ξεκινά τρισδιάστατες έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο με το ερευνητικό πλοιάριο Μπαρπαρος .

Ο Ίδιος σήμερα θα επισκεφτεί  τα κατεχόμενα όπου και θα έχει συνάντηση για συνομιλίες με το ψευδοκράτος με θέμα την συνεργασία Τουρκίας /ψευδοκράτους για τον φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσόγειου όπου και θα υπάρξει ενημέρωση του για της ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον τρίτο γύρο αδειοδότησης και τις ξένες εταιρίες .

Σημαντικό είναι και  το γεγονός ότι την δεδομένη  στιγμή στην Τουρκία γίνεται λόγος στο ότι ο  συγκεκριμένος υπουργός του Ερντογαν είναι και ένας από τους βαςικους λόγους που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην αντικατάσταση του ακαδημαϊκού  και πρώην Πρωθυπουργού Αχμετ Νταβούτογλου του οποίου και βασίστηκε κατά μεγάλο μέρος η εξωτερική πολιτική  των τελευταίων χρόνων και την οποία εφαρμόζει πίστα ο τούρκος πρόεδρος Ερντογαν .

Oι τουρκικές πηγές  συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η σύζυγος του Υπουργού και ο Ίδιος ήταν η αιτία για την απομάκρυνση Νταβούτογλου παρά τις προτροπές και επιμονή  Ερντογαν προς τον πρώην πρωθηπουργο για τοποθέτηση του Γαμπρού του στο νευραλγικό πόστο του υπουργού ενέργειας πράγμα που ο Νταβούτογλου φαίνεται να ήταν αρνητικός .

 

Όταν ανέλαβε καθήκοντα του νέου πρωθυπουργού ο κ Γιλτιριμ αμέσως έγινε και ο διορισμός του Γαμπρού του Τούρκου προέδρου .

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives