Ταξίαρχος ε.α. Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου: Κρίση Σχέσεων Ολλανδίας – Τουρκίας;

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου, Ταξίαρχος ε.α.

ΚΡΙΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ; ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΙΣΩΣ;

Επειδη σαν Λαος ενθουσιαζομαστε πανευκολα και πολλες φορες κρυβουμε τις διπλωματικες αδυναμιες μας με την επιφανειακη προσεγγιση μεμονωμενων περιστατικων, ας δουμε με σχετικες επιφυλαξεις τα δεδομενα και τη κριση μεταξυ των δυο χωρων. [Στην Ολλανδια ζουν 500.000 τουρκοι]

– ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ερντογαν κ η συμμορια του προσπαθει μανιωδως να κερδισει τη ψηφιση του δημοψηφισματος , που θα τον καταστησει αιωνιο δικτατορα . Δεχεται συνεχως ηττες στο Ανατολικο μετωπο [ Συρια – Κουρδικο ] και στο εσσωτερικο μετωπο [ ΠΚΚ – ΙΣΙΣ ] με φανερη την αλλαγη της φιλοτουρκικης στασης των δυο υπερδυναμεων κ της ΕΕ . Με λιγα λογια ο ανισορροπος , φρενοβλαβης κ αιμοσταγης Σουλτανισκος μετατρεπεται σε ενα αντιστοιχο απελπισμενο αλλα και φρενιασμενο ΄΄ ηγετη ΄΄ που εχει υποδυθει σε ενα ανελεητο αγωνα αυξησης της δημοτικοτητας του με δημιουργια τεχνητων κρισεων , που βρισκει απηχηση απο το φανατισμενο νεανικο εσσωτερικο του ακροατηριο

– ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο Ολλανδος Πρωθυπουργος Μαρκ Ρουτε που δεν ειναι ακροδεξιος κερδιζει συνεχως εδαφος , με τις πλεον ακροδεξιες θεσεις που υιοθετει στη κριση με την Αγκυρα , απευθυνομενος κ αυτος σε Εθνικιστικα συνολα της Χωρας του . χαρακτηριζοντας επιτελους τον Ερντογαν παρανοικο και προβαινοντας στις προσφατες ενεργειες [ Απαγορευση προσγειωσης του ΑΦ του Τσαβουσογλου – απελαση της υπουργου Φατμα Καγια κλπ ] – Βλεπουμε και απο τις δυο Χωρες ενα ΄΄ πολεμο ΄΄ απειλων κ χαρακτηρισμων.

– ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εν οψει εκλογων κ διενεργειας δημοψηφισματος βγαινουν κερδισμενοι και οι δυο νυν κυβερνωντες των Χωρων αυτων.

– ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μετα το αποτελεσμα των εκλογικων αναμετρησεων , θα αποκλιμακωθει η ενταση μεταξυ τους.

– ΕΥΧΗ: Εκτος απο τη καλοδεχουμενη για μας παρουσα κριση , να ευχηθουμε να μην τα βρουν ποτε μεταξυ τους και να μιμηθουν το παραδειγμα της Ολλανδιας και οι υπολοιπες φιλοτουρκικες χωρες.

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives