Συριακό-Σε Μειονεκτική Θέση ο Τούρκικος Στρατός

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

20/03/17

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

Συριακό-Σε Μειονεκτική Θέση ο Τούρκικος Στρατός

 

Μετά από παραδοχή των Τούρκων 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  Δυνάμεις που βρίσκονται στο Συριακό έδαφος μαζί με δυνάμεις του ΕΣΣ(Ελεθυερος Συριακος Στρατος) ο οποίος υποστηρίζεται από τους Τούρκους μετά παραδοχή τους των πρώτων ισχυρίζονται ότι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο λόγω της αλλαγής στο ισοζύγιο δυνάμεων .

 

Ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις του ΕΣΣ(Ελεθυερος Συριακος Στρατος) είναι αντιμέτωποι με τις κουρδικές δυνάμεις του PYD και YPG οι οποίοι λειτουργούν κάτω υπό την υποστήριξη Αμερικανικών και Ρωσικών αντίστοιχα σε συνδυασμό με ιρανικές δυνάμεις όπου και όλοι μαζί ενισχύουν τον Συριακό στρατό .

Ο στόχος των τουρκικών δυνάμεων με την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης ΑΛ ΒΑΒ ήταν η κατάληψη της ΜΕΜΠΙΤΣ για να επεκταθεί ζώνη ασφαλείας μέχρι και τον Ευφράτη .

 

Μετά από την συμφωνία στην ΑΣΤΑΝΑ ( Καζακστάν ) όπου προέβλεπε την κατάπαυση του πυρός και την απαγόρευση για προέλαση της Τουρκίας νότια  και δυτικά της ΑΛ ΒΑΒ ο στόχος των  Τούρκικων δυνάμεων δεν είναι πλέον εφικτός και είχε έως αποτέλεσμα η περιοχή που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός (βλέπε επιχείρηση ασπίδα του Ευφράτη η οποία άρχισε στις 22 Αυγούστου ) να καταστεί περιοχή άνευ σημασίας .

 

Από τις 22 Αυγούστου  οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν τρομακτικές απώλειες της τάξεως των 100 αρμάτων μάχης , τεθωρακισμένων οχημάτων και 60 στρατιωτών .

 

Η συμφωνία της ΑΣΤΑΝΑΣ η οποία  χαρακτηρίζεται και  έως εύθραυστη και ταυτόχρονα  θέτει τις τουρκικές δυνάμεις σε αρκετά μειονεκτική θέση και στην ουσία περικυκλωμένες από υπέρτατες εχθρικές δυνάμεις σε ένα αναπεπταμένο έδαφος με μηδαμινή δυνατότητα να αμυνθούν και τον θανάσιμο κίνδυνο για τον ζωτικό χώρο της ίδιας της άμυνας στο να αποκοπεί από τα δρομολόγια διοικητικής μέριμνας .

 

Εκτιμάται ότι οι κουρδικές δυνάμεις και ο Συριακός στρατός θα παραβιάσουν την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός πριν από το τουρκικό δημοψήφισμα (16 Απριλίου ) με σκοπό την δημιουργία μεγάλης απώλειας στο τουρκικό στράτευμα όπου και θα έχει ένα άμεσο και  αρνητικό αντίκτυπο στον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν .

 

Απώτερος σκοπός της όλης προσπάθειας  από μέρους των Κουρδικών δυνάμεων με το πιο παν σεναριο  είναι  να συμβάλει η όλη κατάσταση στο να υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα  με μεγάλο χαμένο της υπόθεσης τον πρόεδρο  Ερντογαν .

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives