Συμφωνία των Πρεσπών – Η Διπλωματία Πίσω από τις Κλειστές Πόρτες

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Το Άρθρο είναι Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Αδέσμευτος στις 16/02/19

 Του: Chris Constantin  B.A Business Studies

Μέρος πρώτο

 Συμφωνία των Πρεσπών – Η Διπλωματία Πίσω από τις Κλειστές Πόρτες

Πως καταλήξαμε εκεί και τι έχει γίνει 

Αναμενόμενο το αποτέλεσμα .

Η όλη κατάσταση θυμίζει το σχέδιο Αναν …

Η συμφωνία των Πρεσπών δεν ξεφύτρωσε μια καλή πρωία .

Ήταν το αποτέλεσμα της (απαράδεκτης) πολιτικής γραμμής στο Μακεδονικό που ακολούθησαν όλες ανεξαιρέτως οι απερχόμενες Ελληνικές κυβερνήσεις στην σύγχρονη ιστορία και τα όλα κόμματα πλην αυτών που δεν έχουν κυβερνήσει φυσικά .

Δυστυχώς το σύνθετο όνομα έχουν αποδεχτεί οι πάντες (στο παρελθόν ) και τα κόμματα που φαινομενικά αντιδρούν απλά λαϊκίζουν και παραπλανούν τον λαό με απώτερο σκοπό την ψηφοθηρία που έχει άμεση σχέση με τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάς μας .

Η συμφωνία είναι απαράδεκτη τόσο σε ονομασία όσο και σε περιεχόμενο !

Όπως έλεγε  ο παππούς ο Πλάτωνας :

κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που των κυβερνούν , αυτά λοιπόν καλό θα ήταν να μας γίνονται μαθήματα για τον μέλλον .

Το περιεχόμενο της συμφωνίας όπως επίσης και το όνομα θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά εάν τύχαιναν σωστής διαπραγμάτευσης και στρατηγικής (από την υφιστάμενη Ελληνική Κυβέρνηση ) γιατί ακριβώς ο Αδύναμος κρίκος της εξίσωσης : ΗΠΑ /Ελλάς/Σκόπια ήταν φυσικά οι τελευταίοι , δηλαδή τα Σκόπια

Οι Ηνωμένες πολιτείες ήθελαν απλά να κλείσουν το ζήτημα της Ελλάς με τα Σκόπια ούτως ώστε να μπορούν να εντάξουν τους δεύτερους στους κόλπους του ΝΑΤΟ όπως επίσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Ουδέποτε τους απασχολούσε η ονομασία αλλά παρά μόνο η ουσία του όλου ζητήματος που δεν ήταν άλλη από το πως θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα μέσα από την ένταξη των Σκοπίων εντός της βόρειο-Ατλαντικης Συμμαχίας

Δυστυχώς η υφιστάμενη Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι «χάρισε» το όλο ζήτημα .

Επαναλαμβάνω , ο αδύναμος κρίκος της εξίσωσης ΗΠΑ/Ελλάς/Σκοπια ήταν φυσικά τα Σκόπια , απλά θεωρώ ότι ίσως λόγω ιδεολογίας «χάρισαν» το όνομα  Μακεδονία μαζί με την πολιτιστική μας κληρονομιά και για κάποιους λογούς έφεραν ενώπιον του λαού μια πολύ κακή συμφωνία – δυστυχώς η διαπραγμάτευση/στρατηγική τους ήταν παντελώς ανύπαρκτη .

«Ο δυνατός προχωρεί όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του»

Θουκυδίδης 

Όπως έχω προαναφέρει , στην  «εξίσωση» ο αδύναμος κρίκος ήταν τα φυσικά τα Σκόπια και όχι η Ελλάς μας , άρα με βάση του δεδομένου ότι Τα Σκόπια «καίγονταν» για την ένταξη οπόταν η αμερικανική «πίεση» που μεταφέρθηκε στην Ελλάς αυτή με την σειρά της και υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να μεταφερθεί στα Σκόπια -πράγμα που φυσικά δεν έγινε !

Οι Διπλωματικές ήττες έρχονται πρώτα απ τον εαυτό μας και ύστερα από οποιοδήποτε άλλο εξωτερικό παράγοντα .

Αποδέχομαι το γεγονός ότι ανήκουμε στην δυτική σφαίρα επιρροής αλλά ταυτόχρονα οφείλαμε να ξεκαθαρίσουμε  :

Α)Στους συμμάχους μας ότι δεν είμεθα και σκλάβοι κατ επέκταση υπάρχουν κόκκινες γραμμές

Β) Στους γείτονες μας ότι υπάρχει κράτος με ένα υπερήφανο λαό το όποιο τα εθνικά του συμφέροντα  δεν είναι προς καμία μα καμία διαπραγμάτευση άρα εάν απαιτούν δέκα σημεία/ζήτηματα θα πρέπει να συμβιβαστούν στα πέντε η ακόμη και στα τρία .

 

Συνεχίζεται Σάββατο στις 23/02/19

 

Μείνετε Συντονισμένοι        

Για  Καθημερινή  Ενημέρωση και Άρθρα κάντε Like στην σελίδα μας  στο  FACEBOOK πατήστε  στον Σύνδεσμο https://www.facebook.com/Politicsreveal/

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives