Ο Τραμπ Eλαβε την Aπόφαση του Αιώνα – Οι ΗΠΑ Στηρίζουν τους Κούρδους και όχι την Τουρκία στη Συρία!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

10/03/17

Του Σάββα Καλεντεριδη Γεωπολιτικός αναλυτής

Ο Τραμπ Eλαβε την Aπόφαση του Αιώνα – Οι ΗΠΑ Στηρίζουν τους Κούρδους και όχι την Τουρκία στη Συρία!

 

 Χωρίς υπερβολή, η απόφαση αυτή του Τραμπ, μπορεί να χαρακτηριστεί η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, αφού με την απόφαση αυτή η Δύση, βάζει τέλος στην ασυλία που είχε αναγνωρίσει στην Τουρκία εδώ και περίπου εκατό χρόνια, να βασανίζει, να σκοτώνει και να γενοκτονεί τους λαλούς της Ανατολίας και της Μεσοποταμίας!

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, τα οποία κυκλοφορούν με τίτλους ‘Η Άνοιξη στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις που φάνηκε να έρχεται με τον Τρμαπ, κράτησε νωρίς. Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Κούρδους”, ο νέος πρέοδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, αφού έλαβε και αξιολόγησε τις σχετικές εισηγήσεις των επιτελών του, αποφάσισε να συνεχίσει τη στήριξη των Κούρδων του PYD και του YPG, και να πραγματοποιήσουν από κοινού, Αμερικανοί και Κούρδοι την επιχείρηση εναντίον του ISIS και ειδικά εναντίον της οιωνεί πρωτεύοσυσάς τους, της Ράκκας.

 

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται σε δημοσίευμα των αγγλικών Financial Times, που υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Mehul Srivastava από την Άγκυρα και Erika Solomon από τη Βυρηττό, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιχείρηση εναντίον του ISIS στη Ράκκα με τους Κούρδους του YPG.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Αμερικανού συνταγματάρχη John Dorrian, εκπροσώπου των στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών του συνασπισμού που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών, σύμφωνα με τις οποίες η επιχείρηση περικύκλωσης της Ράκκας έχει στην ουσία ολοκληρωθεί, τονίζοντας τις εξαιρετικές επιτυχίες αλλά και το αξιόμαχο των Κούρδων του YPG.

Οι αναφορές του Αμερικανού συνταγματάρχη προοιωνίζονται συνέχιση της συνεργασίας με τους Κούρδους και στην επιχείρηση κατάληψης της Ράκκας.

Κούρδος αξιωματούχος, μιλώντας στην εφημερίδα, δήλωσε:

“Η Ράκκα για μας είναι ένα στρατηγικό ζήτημα. Αν καταλάβουμε τη Ράκκα μαζί με τους συμμάχους των χωρών του συνασπισμού, τότε θα έχουμε καταστεί μια αξιοσέβαστη δύναμη στην περιοχή. Θα έχουμε αποκτήσει βαρύτητα σε όλη τη Μέση Ανατολή”.

Τέλος, ο Aaaron Stein, από το Atlantic Council, που έχει έδρα την Ουάσιγκτον, λέει για τις εξελίξεις:

“Η πορεία του πολέμου μπορεί να μας οδηγήσει στην τελευταία φάση. Όταν αρχίσει ο πόλεμος στη Ράκκα, η Τουρκία θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση”.

 

 

 

 

Πηγή : Ινφογνωμων

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives