Του Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου Ταξίαρχος ε.α
Ο Ερντογαν και οι Τεχνητές Κρίσεις
Ερμηνεία της Επίκαιρης Υποκριτικής Αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ισλαμοφασιστα Σουλτάνο – Σύνδεση με τη Συνολική Προσπάθεια Δημιουργία Τεχνιτών Κρίσεων .
Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και η απαράδεκτη αξίωση του Ερντογαν για ακύρωση η διαφοροποίηση της Συνθήκης αυτής , αποτελούν αποκύημα της αρρωστημένης εθνικιστικής φαντασίας του .
Βάσει του Διεθνούς Δημόσιου Δικαίου για να επέλθει οποιαδήποτε τροποποίηση πρέπει να υπογράψουν όλα τα μέρη που υπέγραψαν την αντίστοιχη αρχική . Ταυτόχρονα αποφεύγει επιμελώς να συνδυάσει τις Συνθήκες του Λονδίνου [ 1913 ] , των Σεβρών [ 1923 ] και της Ιταλίας [ 1947 ] οι οποίες σε συνάρτηση με τη Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζουν τις εδαφικές οριοθετήσεις της Τουρκιάς ειδικά με την Ελλάδα . Αυτό αποφεύγεται σκοπιμως από την Άγκυρα , αποδεικνύοντας ότι οι ισχυρισμοί της αποσκοπούν αλλού και όχι στο περιεχόμενο της Συνθήκης – Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα βάση της Σύμβασης για το Δίκαιο της θάλασσας , να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 ναυτικά μιλιά , δεδομένο που δεν αποδέχεται η Άγκυρα απειλώντας με Casus belli .
Επίσης αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δεν αναγνωρίζει σε όλα τα Νησιά το δικαίωμα να διατηρούν ΑΟΖ θέλοντας να μπλοκάρει την ερευνά για εξόρυξη υδρογονανθράκων .
Ανάλυση –Ερμηνεία των Θέσεων του Ερντογαν
Απευθυνόμενος σε ένα φανατισμένο εσωτερικό ακροατήριο για τη ψήφιση του Νομοσχεδίου του Απριλίου , επιστρατεύει κάθε μέσον που έχει στη διάθεση του που περιλαμβάνει και την προαναφερθείσα Συνθήκη , την δημιουργία τεχνητών κρίσεων με την Ελλάδα και σίγουρα έχει προσθέσει επίσης το πρόσφατο Νομοσχέδιο της Ελληνοκυπριακής Βουλής για μνημόνευση του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 , που όλα μαζί φανατίζουν υπέρμετρα το Εθνικιστικό του κοινό .
Αλληλένδετες Δηλώσεις -Θέσεις Ερντογαν .
Με το γνωστό επικοινωνιακό τρόπο που γνωρίζει πολύ καλά , κρούει τα τύμπανα του φανατισμού με τον ίδιο στόχο . Την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Δηλώνει ότι η Συνθήκη Λωζάννης είναι μια μεγάλη αδικία αφού βάση αυτής έχουν συρρικνωθεί τα εδάφη της από 2.500 000 τχ σε 750.000τχ αποφεύγοντας να μνημονεύσει κ τις άλλες συναφείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η ιδία η Τουρκία για το ίδιο ακριβώς θέμα . Ο Σουλτανισκος επανέφερε στη πολιτική επικαιρότητα τον ΄΄ Εθνικό όρκο ΄΄ η το συμβόλαιο των Οθωμανών του 1920 , δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο τα 79,5 εκατομμύρια αλλά κ τα εκατομμύρια Αδέλφια τους που ζουν στις γύρω γεωγραφικές περιοχές . Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ονόμασε ποια είναι τα σύνορα της καρδίας του για το Τουρκικό έθνος – Μοσούλη – Χαλέπι – Κιρκούκ κ Αρμπίλ του Ιράκ – Καραμπάχ – Μπατουμ – Κριμαία – Βάρνα – μουσουλμανική Βόσνια κ Σκοπιά – Δ Θράκη – Θεσσαλονίκη και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου .
Αυτή είναι η ρεαλιστική ακτινογραφία της αρρωστημένης Εθνικιστικής του φαντασίας στη προσπάθεια και στόχο του να καταστεί ΄΄ Αιώνιος Σουλτάνος ΄΄