14/03/17
Του Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου Ταξίαρχος ε.α
Ο Γεωπολιτικός Έλεγχος της Κύπρου
Ο Γεωπολιτικός έλεγχος της Κύπρου και ο Στρατηγικός στόχος της Αγκύρας
Ο Γεωπολιτικός έλεγχος της Κύπρου και ο Στρατηγικός στόχος της Αγκύρας και η προτεραιότητα της αναθεωρητικής πολίτικης της , είναι ο γεωπολιτικός έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου , μέσω της δικέφαλης ΔΔΟ και της πλασματικής προθέσεως για δήθεν επανένωση της Νήσου .
Ο Όρος επανένωση δεν ισχύει σε καμία περίπτωση , αφού η πραγματική διάσταση της Σωστής , Δίκαιης και Βιώσιμης Λύσης είναι για τη πλευρά μας η Απελευθέρωση και αποκατάσταση του Εθνικού μας εδάφους .
Τα παράνομα υφιστάμενα δεδομένα προέρχονται σαφώς από την εισβολή , κατοχή και σφετερισμό της μισής μας Πατρίδας . Θέτει σαν βάση για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου τη διεκδίκηση της παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων , την εκ περιτροπής προεδρία , την κατοχύρωση των επεμβατικών δικαιωμάτων και της αρνησικυρίας [ Βέτο ] καθώς και την παραμονή εποίκων που αποτελεί έγκλημα πολέμου
Με τη πλήρη αποκάλυψη και επιβεβαίωση των προθέσεων και στόχων του ανισόρροπου Ερντογαν τόσο η Ελληνική πλευρά , όσο και η ΕΕ απορρίπτουν [ εκτός της Αγγλίας σε πρώτο λόγο , που είναι εκτός ΕΕ ] τα υποχθόνια αυτά σχεδία , ειδικά με τις πρόσφατες ανυπόστατες θέσεις και ενέργειες της Αγκύρας – Όμως παρατηρείται μια κοινή πολιτική τόσο της συμμορίας του Ισλαμοφασιστα , όσο και της αντιπολίτευσης . Προκαλούν και καλλιεργούν συνεχώς με εμπρηστικές δηλώσεις [ Κιλινσταρογλου – Γκρίζοι Λύκοι – Ψευδοκράτος ] ένα εθνικό τουρκικό μέτωπο που πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα .
Ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά η εθνικιστική πολιτική δεν αλλάζει . Είδαμε παλιότερα τον Οζάλ να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό όπλο και βλέπουμε τον Ερντογαν να το υιοθέτει πλήρως , που και αυτό είναι μια μορφή πολέμου . Οι μεταναστευτικές ροές σχεδιαστήκαν από τη ΜΙΤ κ σε επέκταση από το βαθύ κράτος με τα γνωστά αποτελέσματα και με την ανοχή – ευλογία των ισχυρών Χώρων της ΕΕ.
Γεωπολιτικά η Τουρκία θέλει να εισέλθει στην ΕΕ από τη πίσω πόρτα μέσω Κύπρου [ εάν επιτύχει αυτά που σχεδίασε ] και να πάρει το πάνω χέρι στη νέα παράμετρο των υδρογονανθράκων .
Δεν είναι τυχαίο που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης , το Δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα Κύπρου – Ελλάδας .
Εάν εγκαθιδρυθεί στη Κύπρο το μόρφωμα που επιδιώκει η Άγκυρα , που είναι κάθε άλλο παρά ομοσπονδία , η νέα επιδιωκόμενη κρατική οντότητα θα καταστεί ένα πολυεργαλειο της εξωτερικής πολίτικης της Αγκύρας , τόσο στην ΑΟΖ Κύπρου – Τουρκιάς , όσο και στην αντίστοιχη Ελλάδας – Τουρκιάς αφού το συνιστών Κυπριακό κρατίδιο θα υποβάλλει βέτο αμφισβήτησης [ πχ Καστελλόριζο λογω απόστασης ] .
Με το δεδομένο όμως οτι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν δυο πλήρη και ισότιμα Κράτη – Μελή της ΕΕ , εξυπακούεται ότι η ΑΟΖ κ τα Κυριαρχικά Δικαιώματα των δυο Χώρων , αποτελούν ταυτόχρονα Ευρωπαϊκή ΑΟΖ – Κυριαρχικά δικαιώματα της ΕΕ , και έτσι κατά την ταπεινή μου άποψη , οφείλουμε να απαιτήσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ από τους εταίρους μας να αλλάξουν τη φιλοτουρκική πολιτική τους κ να κατοχυρώσουν την οντότητα της Ενωμένης Ευρώπης