Ολλανδός Πρωθυπουργός: Κάποιοι Λένε να Συλλάβουμε τον Τσαβούσογλου, Αλλά…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

10/03/17

Του Σάββα Καλεντεριδη Γεωπολιτικός Aναλυτής

Ολλανδός Πρωθυπουργός: Κάποιοι Λένε να Συλλάβουμε τον Τσαβούσογλου, Αλλά…

 

 

Απίστευτες εξελίξεις στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ευρωπαϊκές χώρες

 

Μετά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν με την Γερμανία, την απαγόρευση με την Αυστρία, η οποία σχεδιάζει να φέρει νόμο με τον οποίο θα απαγορεύονται προεκλογικές συγκεντρώσεις ξένων πολιτικών στο έδαφός της, έρχεται τώρα η σειρά της Ολλανδίας να βάλει την Τουρκία στη θέση της.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρτ Ρούττε, μετά την δήλωση με την οποία έλεγε ανοικτά στον Τούρκο ΥΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου “Μην έρχεσαι στην Ολλανδία“, ακολούθησε ο εξής διάλογος με τους δημοσιογράφους:

“Υπάρχουν και ορισμένοι που μας λένε “Πρέπει να συλλάβουμε τον Τσαβούσογλου στο Schiphol*”( Αεροδρόμιο του Άμστερνταμ ) Όμως εμείς δεν θα φθάσουμε μέχρι εκεί”.

Ο Ρούττε, συνεχίζοντας είπε ότι “ξέρουμε ότι ο Τσαβούσογλου πρόκειται να έλθει στην Ολλανδία το Σαββατοκύριακο. Το ταξίδι αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Αυτό που μπορούμε να πούμε σε ένα σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, είναι “Μην έρχεσαι”. Κατά τ’ άλλα, δεν νομίζω ότι θα βρεθεί τοπική αρχή που θα δώσει άδεια στον κ. Τσαβούσογλου για οποιαδήποτε συγκέντρωση στην Ολλανδία”.

Τέλος, ο Ολλανδός πρωθυπουργός είπε:

“Αν παρόλα αυτά επιμένετε να έλθετε, το αυτοκίνητό σας δεν θα συνοδεύεται από κανένα αυτοκίνητο του ολλανδικού κράτους, δεν θα έχετε την υποστήριξή μας. Υπάρχουν και εκείνοι που λένε “Πρέπει να συλλάβουμε τον Τσαβούσογλου στο Schiphol*”. Όμως εμείς δεν θα φθάσουμε μέχρι εκεί”.

 

 

 

Πηγή : ινφογνωμων  gr

 

 

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives