Κυπριακό – Φόρμουλα Αλά Τουρκα Ετοιμάζει ο Εσπεν Αιντα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

07/05/17 at  21:16

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

Κυπριακό – Φόρμουλα Αλά Τουρκα  Ετοιμάζει ο Εσπεν Αιντα

 

Ο ειδικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών κ Εσπεν Μπαρθ  Αιντα ετοιμάζει φόρμουλα λύσης του κυπριακού με παράκαμψη των ευρωπαϊκών αξιών και κεκτημένων το οποίο είναι και το εμπόδιο εφαρμογής της διζωνικής λύσης .

Η φόρμουλα αυτή προβλέπει χαλαρή ομοσπονδία και ειδικό καθεστώς του τουρκοκυπριακού συνιστούντος κράτους .

Στην ουσία αυτό που κάνει ο κ Εσπεν Αιντα είναι να ικανοποιεί την τουρκοκυπριακή πλευρά που και η οποία με την σειρά της δεν επιθυμεί λύση με περιεχόμενο βασισμένο στις ευρωπαϊκές αρχές .

Η συγκεκριμένη μορφή λύσης είναι αντίθετη με τις πολιτική ισότητα που κέρδισαν οι Τούρκο Κύπριοι με τις συμφωνίες 23ης Μαΐου 2008 Χριστοφια-Ταλατ και όπως επίσης την συμφωνία 11ης Φεβρουαρίου 2014 με Αναστασιάδη- Ερογλου  .

 

Μέχρι τώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπερασπίζεται την λύση με περιεχόμενο τις ευρωπαϊκές αρχές και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου .

 

Ο κ Αιντε ενώ ενημέρωσε άμεσα τα πέντε μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας καθώς  επίσης και την Τουρκία (έως εγγυήτρια δύναμη) ταυτόχρονα παρέλειψε εσκεμμένα να ενημερώσει την Ελληνική αντιπροσωπεία .

 

Μείνετε Συντονισμένοι ..

Για Καθημερινή Ενημέρωση κάντε LIKE στην σελίδα μας στο face book  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ https://www.facebook.com/Politicsreveal/

 

Πηγή Τούρκικος τύπος

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives