Κρίσιμη η Κατάσταση Στο Ανατολικό Αιγαίο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του   Νικόλαου  Μακρουλή  οικονομολόγος

 

Την περασμένη εβδομάδα η συνοριοφυλακή της ΕΕ, Frontex, προέβει στην αποκάλυψη πως εντός των λαθρομεταναστευτικών ροών που περνούν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο υπάρχουν πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι εξοπλίζουν και χειραγωγούν αυτούς του πληθυσμούς με σκοπό το αιματοκύλισμα της Ευρώπης.

Ουσιαστικά η αποκάλυψη αυτή από την Frontex εκθέτει κατά κύριο λόγο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής , κ. Ιωάννη Μουζάλα, ο οποίος ακολουθεί την πολιτική της «ενσωμάτωσης». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που φέρει απόλυτη ευθύνη για την πλημύρα του Ισλάμ που σάρωσε την Ευρώπη, είναι αυτή που ανήγγειλε λίγο μετά την αποκάλυψη της Frontex και επίδομα στους λαθρομετανάστες ύψους 400 ευρώ, την ίδια στιγμή που ο Ελληνικός πληθυσμός της χώρας μας στραγγαλίζετε από την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης.

Ο συνολικός αριθμός λαθρομεταναστών στην χώρας μας είναι άγνωστος, δεδομένου πως για μεγάλο χρονικό διάστημα, με ευθύνη της τέως υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίας Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου, η καταγραφή και ο έλεγχος των εισερχόμενων πληθυσμών δεν πραγματοποιούταν. Η στάση αυτή της κυβέρνησης εγείρει βεβαίως ζητήματα ανικανότητας, αλλά και διαπλοκής με ξένα κέντρα αποφάσεων, εξαιτίας και των αποκαλύψεων του περασμένου Αυγούστου, πως εντός των αρχείων μισθοδοσίας του ιδρύματος Open Society του διεθνούς κερδοσκόπου George Soros, βρίσκονταν και πρόσωπα αξιωματούχων της κυβέρνησης που υπηρετούσαν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στο πλευρό του Πρωθυπουργού.

Το ενδεχόμενο παρουσίας πυρήνων του ISIS και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων εντός του μουσουλμανικού πληθυσμού που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην χώρα μας, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας που δεν φαίνετε να απασχολούν την κυβέρνηση, η οποία πριν λίγους μήνες έστελνε τις διμοιρίες των ΜΑΤ στο νησί της Χίου να υποβοηθήσουν τις ομάδες των εξεγερμένων λαθρομεταναστών στον εκφοβισμό και ξυλοδαρμό των κατοίκων.

Κινήσεις των λαθρομεταναστών στα νησιά με οδηγίες από μη γνωστά κέντρα ενισχύουν την υποψία πως ο νέος χρόνος θα είναι ιδιαίτερα θερμός στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι δηλώσεις αμφισβητήσεως της συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παράλληλα με την ραγδαία αύξηση των ροών των λαθρομεταναστών από τα παράλια της Ιωνίας προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, είναι ενδείξεις πως η Τουρκία έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πληθυσμούς εις βάρος της χώρας μας ως μέσο διεκδίκησης ακόμη και ζωτικού χώρου. Είναι σύμφωνο άλλωστε και με το δόγμα του νέο-Οθωμανισμού, όπως το περιγράφει ο πρώην ΥΠΕΞ και τέως Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος».

Ένα μεγάλο πρόβλημα για την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά την διάρκεια της επικυριαρχίας της επί του Ελλαδικού χώρου ήταν η μηδενική παρουσία Τουρκικών πληθυσμών στα νησιά του Αιγαίου. Ο «θρυλικός» Τούρκος ναύαρχος Πιρί Ρέις, έχοντας λάβει εντολή από την Μεγάλη Πύλη να χαρτογραφήσει και να δημογραφήσει την περιοχή του Αιγαίου, εκδίδει μια αναφορά όπου περίλυπος δηλώνει πως το Αιγαίο κατοικείται μόνο από Έλληνες – ούτε ένας Τούρκος.

Φαίνεται πως ήρθε ο καιρός να διορθωθεί αυτό, και συναυτουργός σε αυτή την καταστροφή φαίνεται να είναι η κυβέρνηση.

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives