Κατοχικός Ηγέτης -Έμμεση Παραδοχή για Διάλυση Της Κυπριακής Δημοκρατίας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Τούρκικος Τύπος /Κυπριακό Τελευταία Νέα

10/06/17 at  16:59

Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχης ε.α

 

Κατοχικός Ηγέτης -Έμμεση Παραδοχή για Διάλυση Της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Για ακόμα μια φορά η Κυπριακή Δημοκρατία Έρχεται αντιμέτωπη με την αδιαλλαξία του κατοχικού ηγέτη κ Μουσταφα Ακυντζι  ο οποίος λόγω της γεωστρατηγικής εξάρτησης των κατεχόμενων προς την άγκυρα μεριά έχει ο ίδιος  καταστεί υποχείριο και φερέφωνο των τουρκικών θέσεων .

 

Αυτή την φορά αφορμή στάθηκε η Άρνηση του κ Μουσταφα να αποδεχτεί έως αφετηρία έναρξης των συνομιλιών το κεφάλαιο της ασφάλειας και εγγυήσεων (βλέπε πρόταση Προέδρου Ν. Ανασταδιαδη ) όπως επίσης και την πρόταση του Ελλαδιτη Υπουργού εξωτερικών κ Ν. Κοτζια για μηδενική παρουσία τουρκικού στο ενδεχόμενο πιθανής λύσης Όπως καθώς και των εγγυήσεων .

Συνεχεία Άρθρου Μετά από Φώτο

Ο εγκάθετος  της Άγκυρας στα κατεχόμενα κ Ακυντζι για ακόμα μια φορά μας υπενθυμίζει και μας υπογραμμίζει ότι η συνθήκη των εγγυήσεων και η μόνιμη παρουσία του Τουρκικού στρατού είναι ζωτικής σημασίας για  την δήθεν ασφάλεια των Τούρκο Κύπριων όπου και αυτοί  με την σειρά τους είναι η αδύνατη πλευρά στην μεγαλόνησο .

 

Ο κ Ακκυντζι εμμέσως πλην σαφώς ζητά την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας επικαλούμενος την σχετική παράγραφο της συμφωνίας της  11ης Φεβρουαρίου του 2014 που και με την οποία (προσέξετε τώρα) -τα δυο πολιτικά  ισότιμα ιδρυτικά  Κράτη θα συναποτελέσουν την νέα δομή του νέου ομόσπονδου κράτους -δηλαδή εδώ αυτό που βλέπουμε πιο πάνω είναι την πλήρες απενοχοποίηση της Τουρκίας για την τουρκική εισβολή και κατοχή εδώ και σχεδόν 44 χρόνια ακριβώς γιατί η αναφορά στο παρελθόν έχει να κάνει με τα δυο ισότιμα κρατίδια (που προϋπήρχαν ) πριν την ίδρυση του δήθεν ομόσπονδου κράτους που στην ουσία αυτό που εφαρμόζεται στην πράξη είναι συνομοσπονδία -άλλωστε και ο ίδιος ο ειδικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών κ Εσπερν Μπαρθ Αιντε σε συνέντευξη τύπου στην Γενεύη στις 11/01/17 κάνει λόγο για συνομοσπονδία και όχι για Ομοσπονδία  -παραδέχεται δηλαδή ότι η Δικοινοτική  Διζωνική  Ομοσπονδία είναι στην πραγματικότητα Συνομοσπονδία 

 

Μείνετε Συντονισμένοι 

Για Καθημερινή Ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο face book  https://www.facebook.com/Politicsreveal/

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives