Κατηγοριοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Εν Κυπρω

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email

Του  Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου Ταξίαρχος ε.α

 

Κατηγοριοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Εν Κυπρω

 

ΜΜΕ 1 . Στη μερίδα αυτή του λέοντος ανήκει το μεγαλύτερο μέρος , που χάριν κυκλοφορίας , τηλεθέασης , και υλοποίησης συγκεκριμένων εντολών με τα ανάλογα ωφελήματα , προβαίνει σε μια εξωπραγματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στήριξης αστήρικτων δεδομένων . Η κατηγορία αυτή τάσσεται σαν αυλοκόλακας στο εκαστοτε κυβερνητικό στρατόπεδο .

ΜΜΕ 2 . Μια μικρότερη μερίδα  ανήκει στο χώρο της αντιπολίτευσης ,και η ασχολία της σε μεγάλο βαθμό  είναι οι βολές κατά της κυβέρνησης και η εξυπηρέτηση των κόμματων που ανήκουν , με διαφόρους μηχανισμούς και επινοήσεις .

ΜΜΕ 3 . Η σπάνια μερίδα που υπηρετεί σωστά την ενημέρωση βάλλοντας κατά και των δυο πιο πάνω κατηγοριών , αλλά τη βλέπουμε ταυτόχρονα να απονείμει και τα εύσημα για τα θετικά που κάποτε παρουσιάζει τόσο η Κυβέρνηση , όσο και η Αντιπολίτευση .

Η διαπίστωση μου αυτή αφορά όλες τις Εποχές και Κυβερνήσεις δεδομένο που δεν τιμά κανένα . Ούτε αυτούς που υιοθετούν τις δυο πρώτες μερίδες , ούτε εμάς που τις ανεχόμαστε και πολλές φορές τσακωνόμαστε μεταξύ μας επικαλούμενοι την ειδησεογραφία τους .

Ας παραδειγματιστούν όλοι με τη τρίτη μερίδα , που καυτηριάζει ορθολογικά τα κακώς έχοντα και προβάλλει τα καλώς κείμενα , αλλά δυστυχώς εκτιμάται ότι τείνει να μετατραπεί σε σπάνιο είδος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Categories
Archives