Κατηγοριοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Εν Κυπρω

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του  Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου Ταξίαρχος ε.α

 

Κατηγοριοποίηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Εν Κυπρω

 

ΜΜΕ 1 . Στη μερίδα αυτή του λέοντος ανήκει το μεγαλύτερο μέρος , που χάριν κυκλοφορίας , τηλεθέασης , και υλοποίησης συγκεκριμένων εντολών με τα ανάλογα ωφελήματα , προβαίνει σε μια εξωπραγματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στήριξης αστήρικτων δεδομένων . Η κατηγορία αυτή τάσσεται σαν αυλοκόλακας στο εκαστοτε κυβερνητικό στρατόπεδο .

ΜΜΕ 2 . Μια μικρότερη μερίδα  ανήκει στο χώρο της αντιπολίτευσης ,και η ασχολία της σε μεγάλο βαθμό  είναι οι βολές κατά της κυβέρνησης και η εξυπηρέτηση των κόμματων που ανήκουν , με διαφόρους μηχανισμούς και επινοήσεις .

ΜΜΕ 3 . Η σπάνια μερίδα που υπηρετεί σωστά την ενημέρωση βάλλοντας κατά και των δυο πιο πάνω κατηγοριών , αλλά τη βλέπουμε ταυτόχρονα να απονείμει και τα εύσημα για τα θετικά που κάποτε παρουσιάζει τόσο η Κυβέρνηση , όσο και η Αντιπολίτευση .

Η διαπίστωση μου αυτή αφορά όλες τις Εποχές και Κυβερνήσεις δεδομένο που δεν τιμά κανένα . Ούτε αυτούς που υιοθετούν τις δυο πρώτες μερίδες , ούτε εμάς που τις ανεχόμαστε και πολλές φορές τσακωνόμαστε μεταξύ μας επικαλούμενοι την ειδησεογραφία τους .

Ας παραδειγματιστούν όλοι με τη τρίτη μερίδα , που καυτηριάζει ορθολογικά τα κακώς έχοντα και προβάλλει τα καλώς κείμενα , αλλά δυστυχώς εκτιμάται ότι τείνει να μετατραπεί σε σπάνιο είδος.

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives