Η Eνδεχόμενη Eκλογή Ντόναλντ Τραμπ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email

Του Chris Constantin B.A Business Studies   

Το άρθρο γράφτηκε 4 μήνες πριν από την εκλογή Ντοναλντ Ντραμπ και δημοσιεύτηκε στο Face Book  στις πολιτικές ομάδες  Δημοκρατική Παρέμβαση & Κύπρος Πολιτική στις 21 Ιουλίου 2016  >

 


 Η ενδεχόμενη εκλογή Ντόναλντ Τραμπ

Σε αρκετές περιπτώσεις  το φαινόμενο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Τζον Κένεντυ . Δυο βασικά κοινά σημεία, και μια μεγάλη διαφορά

 Τα Κοινά :

Το χρήμα

Οι επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο στον Τραμπ που αποτελούν προσπάθεια για character assassination. Τον φοβούνται γιατί έχει χρήμα και η προεδρία του θα είναι πιο ανεξάρτητη, χωρίς δεσμεύσεις στο  αμερικανικό βαθύ κράτος .

Η εξωτερική πολιτική & Ρωσία

Ο Κένεντυ όταν η Ρωσία ήταν στριμωγμένη, είχε το ability να αντιληφθεί ότι θα έπρεπε να δώσει στον αντίπαλο το λεγόμενο  breathing space, πράγμα το όποιο έπραξε στην συνέχεια (βλέπε October crisis , το κόστος για τις ΗΠΑ θα ήταν πολύ μεγάλο ακόμα και εάν στο τέλος θα ήταν νικητές). Ο αντίπαλος ήταν στριμωγμένος και η αντίδραση θα μπορούσε να ήταν πολύ άσχημη .
Ο Τραμπ από ότι φαίνεται τουλάχιστον υιοθετεί παρόμοια πολιτική στο θέμα της Ρωσίας
          

Η Βασική διαφορά –προσωπικότητα

Ως χαρακτήρας ο Κένεντυ ήταν πολύ διαφορετικός( πάντα σε σύγκριση με τον   τραμπ). Κυρίαρχα στοιχεία ήταν η δημοκρατικότητα του και ο ήπιος του χαρακτήρας  ο οποίος φάνηκε μέσα από τα έργα του .

Από την άλλη μεριά έχουμε ένα Τραμπ ο οποίος μόνο ήπιος δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ίσως λόγο business και άλλων παραγόντων, ο Τραμπ το ‘γεράκι πολύ πιθανόν να  εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική σε πολλά θέματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό( επιθετική διπλωματία) από τους προκατόχους του.

 

Τα σενάρια :
1. το κατεστημένο ξεκίνησε   με Χιλαρη. Κάτι μεσολάβησε και γύρισαν με τραμπ ( η Χίλαρη είναι under FBI investigation) και της έχει κάνει αρκετή ζημία

2. Εάν όντως ο Τραμπ εκλεγεί χωρίς να υποστηρίζεται από το βαθύ κράτος τότε  συνεπάγεται ότι η πολιτική η οποία θα εφαρμόσει θα είναι πολύ διαφορετική από πολλά συμφέροντα και θα υπάρξει πρόβλημα,Υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο της  φυσικής του εξόντωσης .

Για Καθημερινή Ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας  στο face book εδώ https://www.facebook.com/Politicsreveal/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Categories
Archives