Η Υπόθεση του Εκβιασμού του Donald Trump από την Ρωσία Παίρνει Σουρεαλιστική Στροφή.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

Του  Νικόλας Μαρκουλής  οικονομολόγος

Η Υπόθεση του Εκβιασμού του Donald Trump από την Ρωσία Παίρνει Σουρεαλιστική Στροφή.

 

Σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, ο πράκτορας της MI6 Christopher Steele, ο οποίος παρήγαγε το διαβόητο ντοσιέ για τον εκβιασμό του Donald Trump από την Ρωσία, φοβήθηκε για την ζωή του – υπονοώντας απειλή από τον Trump και την Ρωσία – και κρύφτηκε σε άγνωστο μέρος.

Ο 52χρονος κύριος Steele, ο συνιδρυτής της Orbis Business Intelligence Ltd που εδρεύει στο Λονδίνο, ετοίμασε ένα έγγραφο 35 σελίδων που ισχυρίζεται πως το Κρεμλίνο  συνωμότησε με τον κύριο Trump και πως οι Ρωσικές υπηρεσίες έχουν στην κατοχή τους υλικό με το οποίο θα μπορούν να τον εκβιάσουν, όπως και ισχυρισμούς πως πλήρωσε ιερόδουλες να «μαγαρίσουν» το κρεβάτι που κοιμήθηκε το ζεύγος Obama.

Το ζήτημα παίρνει σουρεαλιστική διάσταση ωστόσο από την στιγμή που κυκλοφόρησε στο internet η είδηση πως αυτοί οι ισχυρισμοί κατασκευάστηκαν στο 4chan, έναν ιστότοπο συζήτησης που έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις πολιτικές δυνάμεις(βλέπε Pepe the Frog που αναφέρθηκε η κυρία Clinton) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα, στον εν λόγο ιστότοπο οι χρήστες έχουν την ικανότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους δημόσια και ανώνυμα, και να ανεβάσουν οτιδήποτε επιθυμούν – περιορισμός υπάρχει στο ζήτημα της παιδοφιλίας και του εμπορίου όπλων και ναρκωτικών, αν και κατά καιρούς γίνονται. Αυτός ο ιστότοπος, και συγκεκριμένα το μέρος του Politically Incorrect, ουσιαστικά οργάνωσε την εκστρατεία των deplorable και του Meme war.

Κατά καιρούς τακτικοί χρήστες του /pol/ κατασκευάζουν συγκεκριμένες κωμικές αναρτήσεις και τις ανεβάζουν τακτικά και καθημερινά. Δεν είναι καθόλου απίθανο ο ισχυρισμός του κύριου Steele – αν είναι πραγματικό πρόσωπο – να είναι κατασκευής 4chan. Μάλιστα, κάποια στιγμή εμφανίστηκε επισκέπτης του site και δήλωσε πως ο ίδιος το κατασκεύασε, και πως μαζί με άλλους χρήστες του 4chan έστειλαν ένα αρχείο με τις δήθεν πληροφορίες στον δημοσιογράφο και πολιτικό αναλυτή Rick Wilson, ο οποίος το επεξεργάστηκε και το έστειλε στην CIA.

Ο ισχυρισμός του 4chan είναι αληθοφανής, από την στιγμή που παρόμοιο συμβάν έχει ξανάσυμβει – όχι σε τέτοιο βαθμό βέβαια – και οι χρήστες του 4chan είναι διαβόητοι για τέτοιου είδους δράσεις. Τρανό παράδειγμα είναι η εκστρατεία χακαρίσματος των υπολογιστών διασημοτήτων του Holywood, και η δημοσιοποίηση των γυμνών φωτογραφιών και βίντεο ερωτικών περιπτύξεων στην ιστοσελίδα του 4chan.

Αν ο ισχυρισμός του 4chan αποδειχθεί αληθής, τότε είναι αδιάσειστη απόδειξη πως ο επερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump έχει οδηγήσει το κατεστημένο της Wall Street σε απόγνωση, το οποίο έχει καταντήσει να αλιεύει πλαστές κατηγορίες από μια ιστοσελίδα διαβόητη για το οξύ της χιούμορ.

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives