Η Εισβολή της Τουρκιάς στο Ιντλιμπ – Ανάλυση  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email

17/09/18 at 00:39

Του  Κλεόβουλος Χατζηοικονόμου Ταξίαρχος ε.α

 

Το δεδομένο είναι ότι η μετακίνηση τούρκικων στρατευμάτων έγινε μετά τις συνομιλίες Πουτιν – Ερντογαν .

Την επομένη ο Ερντογαν έστειλε δυνάμεις ενώ ο Πουτιν βομβάρδισε στόχους των Φραγκοστηρικτων κατσαπλιαδων στο Ιντλιμπ .

 

Εκτιμάται ότι αν η Τουρκία ” απολέσει ” το Ιντλιμπ , όπου εκτός απο τις 70.000 Τζιχαντιστες υπάρχουν περίπου και 7.000 Τούρκοι στρατιώτες κ πράκτορες σε 12 παρατηρητήρια , που λειτούργησαν με βάση τη συμφωνία της Αστάνα για δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης , θα ” χάσει ” και το Αφριν , τη περιοχή Αλ Μπαμπ – Τζεραπλους , το Χαται και το Ρειχανλι . Με αυτή την εξέλιξη , υλοποιείται ο χειρότερος εφιάλτης της Αγκύρας που είναι η δημιουργία ” Κουρδικού Διαδρόμου ” .

 

Συμφώνα πάντα με Τούρκους αξιόπιστους αναλυτές η εν εξελίξει κατάσταση περιγράφεται με τα πιο μέλανα χρώματα και εκφράζουν τη βάσιμη ανησυχία , οτι εάν χάσουν τον έλεγχο του Ιντλιμπ θα χάσουν ταυτόχρονα τον αντίστοιχο στο νόμο Χαται που είναι το παλιό Σαντζακιον της Αλεξανδρέττας . Η Άγκυρα θεώρει τη Μέση Ανατολή σαν το στρατηγικό κέντρο του κόσμου , το οποίο διαθέτει το 65% του συνόλου των πετρελαϊκών αποθεμάτων παγκοσμίως και ο στόχος της είναι να μην χάσει τον έλεγχο των πιο πάνω αναφερόμενων περιοχών .

 

Ενίσχυσε αυτό τον στρατηγικό της ΑΝΣΚ με τις επιχειρήσεις ” Ασπίδα του Ευφράτη ” που διενέργησε με τον ΕΣΣ τον Αυγ 2016 και με τον ” Κλάδο Ελαίας ” τον Μαρτιο 2018 όταν κατέλαβε το Αφριν .

 

Η επιδίωξη του Ερντογαν είναι η εξασφάλιση συμφωνίας Τουρκιάς – Ρωσία – Ιράν – Σύριας σαν αντιστάθμισμα του διαφαινομένου Αμερικανικού έλεγχου .

 

Ταυτόχρονα ένα άλλο πρόβλημα έχει κάνει τον Ερντογαν να χάσει τον ύπνο του . Οι Τζιχαντιστες τον προειδοποίησαν τελεσιγραφικά ” Αν μας πουλήσεις στο Ιντλιμπ , σε δυο ώρες θα είμαστε στο Ρειχανλι ” δεδομένο που εφόσον πραγματοποιηθεί θα παρασύρει σε πόλεμο τη ΝΑ Τουρκία .

 

Το Ρειχανλι βρίσκεται στην Αλεξανδρέττα που ανήκε στη Σύρια και προσαρτήθηκε το 1939 στη Τουρκία με τη προσφιλή τακτική της Αγκύρας που είναι η πληθυσμιακή αλλοίωση

 

Ο συνολικός αριθμός των ΤΕΔ ξεπερνά κατά πολύ σε αριθμό τις αντίστοιχες της ” Ασπίδας του Ευφράτη ” κ του ” Κλάδου ελαίας ” και είναι σαφές ότι επιδιώκουν τη περικύκλωση του Ιντλιμπ γι αυτό έχουν αναπτυχτεί σε 12 σημεία συγκεντρώσεως πέριξ αυτού .

 

Οι Τούρκοι έχουν διπλασιάσει το αρματικο δυναμικό και τα διαθέσιμα ΤΟΜΑ στα Συριακα σύνορα και έχουν εγκαταστήσει εκτοξευτές
πύραυλων και οβιδοβόλα σε στρατηγικά σημεία .

 

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η ενέργεια αυτή θα προκαλέσει τεράστιο κόστος στην Άγκυρα με πολύ αρνητικές επιπτώσεις , τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό μέτωπο.

 

 

Ευχαριστούμε τον Στρατηγό για το Άρθρο /ανάλυση του 

 

 

Μείνετε Συντονισμένοι 

Για Καθημερινή Ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο face book  https://www.facebook.com/Politicsreveal/

Comments

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Categories
Archives